Shop
Ultimele 100 de articole

5 lucruri pe care sa le faci seara ca sa te trezesti fericit dimineata

04 mai 2017, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro-start-dimineata

Fericirea este starea emotionala pe care si-o doreste oricine, pentru care oamenii sunt gata sa plateasca greutatea lor in aur daca li se garanteaza ca pot ajunge la ea. Chiar daca fericirea poate fi obtinuta, nu exista nicio reteta care sa ti-o asigure in proportie de 100%. Iar daca altcineva sustine contrariul ar trebui sa fii extrem de circumspect. Exista insa lucruri marunte care, odata realizate, te pot apropia de starea emotionala visata. Este vorba de maruntisuri care, facute cu perseverenta si constiinciozitate, pot antrena mintea sa gandeasca fericit. Stii vorba aceea: prefa-te pana devine realitate. Asadar, iata 5 lucruri pe care sa le faci seara ca sa te trezesti fericit dimineata.

 

  1. Multumeste si trece in revista ziua care se termina

Primul lucru pe care il ai de facut este sa iti arati recunostinta. Acorda-ti un moment si multumeste – pentru ziua pe care ai avut-o, pentru privilegiul si onoarea ca ai trait inca o zi glorioasa, pentru eforturile pe care le-ai depus pentru a-ti trai viata in aceasta zi.

Trecerea in revista: aici nu trebuie sa intre regretele, lucrurile care au ramas neterminate. Incearca sa-ti retraiesti ziua dintr-un punct de vedere impersonal, detasat ca si cum ai privi activitatile unui prieten. Incearca sa observi totul, fara sa judeci nimic, priveste unul, doua lucruri de care esti mandru si unul doua lucruri pe care le-ai fi facut diferit. Aceasta activitate te va ajuta sa inaintezi mai usopr pentru indeplinirea viselor tale.

In ultima parte a trecerii in revista ai putea face o nota mentala ca in urmatoarele 24 de ore iti vei permite ca prin cuvintele si actiunile tale sa faci excat ceea ce iti place, folosind ca masura cele mai inalte aspiratii personale.

 

 

  1. Creeaza o „sankalpa” si recitati-o

”Sankalpa” este un cuvant sanscrit si inseamna declaratie de intentie sau rezolutie. Este o idee pentru ceva ce esti decis sa obtii cu ajutorul unor schimbari pozitive pe care sa le faci in viata ta.

Este bine sa te decizii asupra unei singure „sankalpa”, aceasta sa fie scurta si sa fie facuta intr-un mod pozitiv nu negativ, la timpul trecut – ca si cum ceea ce iti doresti a devenit realitate. Ar trebui sa incerci sa ajungi la radacina celor mai adanci scopuri si obiective si nu sa te concentrezi pe cele superficiale.

Exemple de „sankalpa”: „Sunt puternic si sanatos”, „Viata mea este excat cum imi doresc sa fie”, ori „Am scapat de orice dependenta”.

Pentru atingerea directiei pozitive in care doresti sa-ti indrepti viata iti antrenezi mintea sa devina mai flexibila pentu a se acomoda cu aceste schimbari din viata ta. In acest fel mintea si corpul lucreaza impreuna astfel incat sa-ti atingi obiectivele visate.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.