3 obiceiuri de viata ale oamenilor recunoscatori - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

3 obiceiuri de viata ale oamenilor recunoscatori

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 3 obiceiuri de viata ale oamenilor recunoscatori
obiceiuri de viata ale oamenilor recunoscatori

„Viata inseamna o serie de probleme care trebuie rezolvate si multe dintre aceste probleme cauzeaza stres. Recunostinta poate fi un scut impotriva stresului”, sustine Robert Emmons, profesor de psihologie la Universitatea California.

Iata 3 obiceiuri de viata ale oamenilor recunoscatori.

Petrec timp cu cei dragi

Oamenii recunoscatori stiu ca nu au ajuns aici de unii singuri si si-au facut un obicei sa petreaca timp cu persoanele care conteaza pentru ei. „Gratitudinea ne ajuta sa ne conectam cu ceilalti oameni. Intareste relatiile si relatiile sunt cei mai buni prevestitori ai fericirii si luptatori impotriva stresului”, subliniaza Emmons.

Exprimarea aprecierii pentru cei dragi poate ajuta la crearea apropierii de altii de vreme ce le demonstrezi cum ii privesti. Potrivit lui Michael E. McCullough, cercetator la Universitatea Miami sentimentele de recunostinta pe care le simti nu sunt benefice doar pentru tine „Mai mult decat orice emotie, gratitudinea este emotia prieteniei. Este o parte a unui sistem psihologic care ii face pe oamenii sa simta ca valoreaza mai mult in ochii altora”, spune McCullough.

Citese si: 4 lucruri pe care oamenii recunoscatori le stiu. Ce ai de facut cand te simti nemultumit

Participa la actiuni de voluntariat

Uneori, oricine are nevoie de putin ajutor si oamenii recunoscatori stiu ca nu exista alta cale decat sa vina in intampinarea unor astfel de nevoi. Oamenii care fac munca de voluntariat adesea se simt recunoscatori pentru experienta de a oferi. „De vreme ce ajutorul acordat altora i ajuta pe oamenii recunoscatori sa-si descopere spiritualitatea interioara, sunt recunoscatori pentru ca li se ofera aceasta oportunitate”, scrie Emmons.

In plus, voluntariatul reduce depresia si genereaza o stare de bine. Emmons sugereaza autoexaminarea pentru a gasi talentele pe care le ai pentru a-i ajuta pe altii, nimic nu-i face pe oameni sa fie recunoscatori decat sa ofere in loc sa primeasca.

Fac miscare

Poate nu par la fel insa recunostinta si fitness-ul merg mana in mana. Potrivit unui studiu, oamenii care practica gratitudimnea, fac totodata si multe exercitii fizice. In acelasi timp, acesti oameni nu se confrunta cu restrictii alimentare si au mai putine sanse de a fuma sau de a abuza de alcool.

Sportul limpezeste mintea si reduce stresul, toate componente cheie ale gratitudinii. Oamenii recunoscatori care isi misca picioarele experimenteaza o sanatate infloritoare, ceea ce le ofera si mai multe motive pentru a-si exprima multumirile.

Sursa: huffingtonpost.com

foto

Data articol: 01/10/2021