10 filme motivaţionale care îţi pot schimba viaţa - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 filme motivaţionale care îţi pot schimba viaţa

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » 10 filme motivaţionale care îţi pot schimba viaţa
filme motivationale - sfatulparintilor.ro - Gladiatorul - cinemagia.ro

Iată o listă de filme motivaţionale pe care le poţi urmări şi care îţi pot schimba viaţa. Vei găsi suficiente lecţii care se pot aplica şi în cazul tău. Noi le-am găsit pe site-ul lui Dan Luca şi ţi le recomandăm şi ţie, cu căldură. Ordinea este aleatoare.

1. Braveheart/Inimă neînfricată (1995)

William Wallace, eroul filmului, este, aşa cum declară chiar în terpretul său, Mel Gibson (cel care semnează şi regia peliculei), unul dintre oamenii care au schimbat cursul istoriei. Iar „Inimă neînfricată” este o poveste în credibilă despre curaj, loialitate, onoare şi despre brutalitatea războaielor. Totul condimentat cu o mişcătoare poveste de dragoste.

Trailer

2. Rocky (1976)

Recompensat cu premiul Oscar în 1977 pentru cel mai bun film, Rocky I este cea mai valoroasă ecranizare dintre cele cinci realizate, care spun povestea celui mai faimos boxer din istoria cinematografiei. Sylvester Stallone a găsit drumul spre gloria absolută după ce acest film a început să ruleze în  cinematografele de pe tot globul, personajul său creând o adevărată isterie în rândul fanilor filmelor de acţiune. Ca să nu mai vorbim că însăşi povestea de viaţa a lui Stallone este la fel de fascinantă. Pentru a realiza acest film (al cărui scenariu îi aparţine) şi pentru a juca el însuşi în rol, Stallone şi-a vândut până şi câinele. Pe care l-a recuperat apoi (la suprapreţ) după semnarea contractului pentru film.

Trailer

3. Million dollar baby / O fată de milioane (2004)

Filmul relatează povestea lui Maggie Fitzgerald, o chelneriţă obişnuită care s-a mutat din Ozarks la Los Angeles având dorinta de a deveni campioana de box. Mai mult decât atât dorinţa ei este de a fi antrenată de legendarul antrenor de box Frankie Dunn. Filmul este o poveste profundă despre hotărâre, putere şi dragoste, puse mai presus de curajul celor din lumea boxului profesionist.

Dacă nu v-am convins, vă mai spunem că filmul a luat 4 Oscaruri şi 2 Globuri de Aur, iar rolurile principale sunt deţinute Clint Eastwood, Hillary Swank şi Morgan Freeman.

Trailer

4. Erin Brockovich (2000)

Într-o lume în  care eroii sunt adesea într-un număr foarte mic, povestea lui Erin Brockovich ne aduce aminte de puterea spiritului uman. Pasiunea, tenacitatea şi dorinta ei neclintită de a lupta pentru drepturile concetăţenilor săi au sfidat şansele… victoria ei fiind mult mai plăcută datorita faptului că, în  timp ce îi ajuta pe ceilalţi ea simţea că se ajută pe sine. Erin Brockovich este o dramă emoţionantă, amuzantă şi neconvenţională bazată pe fapte reale, în  care Julia Roberts (un Oscar şi un Glob de aur pentru acest rol) – o mamă cu trei copii mici, divorţată de două ori, care observă o nedreptate, îl înfruntă pe tipul rău şi învinge.

Trailer

5. The bucket list / Ultimele dorinţe (2007)

Avem un profesor de filosofie (Morgan Freeman) şi un miliardar (Jack Nicholson). Primul se trezeşte pe patul de spital şi realizează că lunga lui listă de lucruri pe care să le facă până moare nu este deloc completată. Al doilea nu şi-a făcut niciodată vreo listă cu lucruri, ci numai cu cifre. Şi, întâmplător sau nu, este coleg de salon cu profesorul. Deşi aparent foarte diferiţi unul de celalalt, ei descoperă ca au două puncte comune: nevoia neîmplinită de a se împaca cu ei înşişi şi deciziile pe care le-au luat în  viaţă şi dorinţa în tensă de a-şi petrece timpul care le-a mai rămas făcând tot ceea ce şi-au dorit cândva. Lista de dorinţe încetează să mai fie un simplu exerciţiu mental. Drept urmare, ignorând sfaturile medicilor, cei doi pleacă din spital şi pornesc în aventura vieţii lor. Ei străbat măr şi ţări, de la Taj Mahal la parcul tanzanian Serengeti, de la restaurante rafinate la un salon de tatuaj obscur, la volanul unei maşini de curse de colecţie sau la bordul unui avion de paraşutism. Şi lista de dorinţe începe să fie bifată….
Trailer

6. Rudy (1993)

Lui Rudy i s-a spus din totdeauna că este prea scund pentru a juca fotbal la facultate. El este însă determinat să depăşească impedimentul şi să-şi îndeplineasca visul de a juca pentru echipa Notre Dame.

Trailer

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 16/08/2021