Ghid complet de frumusete pentru piele catifelata si stralucitoare
1. Renunta la sapunurile care usuca pielea
Sapunurile si gelurile de dus fructate sunt excelente pe timp de vara, dupa o zi petrecuta la soare. Cand vine toamna, inlocuieste-le cu o crema de dus emolienta, care sa nu afecteze secretia de sebum a pielii. Cauta lotiunile de baie cu unt de shea, lapte de capra, ovaz, cafea, ulei esential de menta sau extracte din plante bogate in saponine, ca de exemplu nucile de sapun. Daca nu te poti lipsi totusi de sapunul lichid, foloseste un produs care sa contina glicerina si uleiuri hidratante, cum este cel de cocos.
2. Alege un exfoliant pe baza de ulei
Pe timp de vara, soarele, apa marii sau din piscina si repelentele pentru insecte iti pot afecta echilibrul pielii. Incepe sezonul rece cu un tratament exfoliant pentru corp, pe care sa-l urmezi o data pe saptamana. E bine sa folosesti un exfoliant pe baza de ulei, intrucat iti va hidrata in acelasi timp pielea. Pentru o ingrijire naturala, maseaza-ti corpul cu un scrub facut in casa, din cafea, zahar sau faina de malai. Masajul se face cu miscari circulare, acordand atentie sporita coatelor, calcaielor si genunchilor, adica zonelor in care pielea e predispusa la uscare si crapaturi.
Citeste si: Cea mai buna metoda de curatare a tenului
3. Rasfata-te cu bai minerale si uleiuri esentiale
Hidroterapia face minuni indiferent de sezon, insa este recomandata cu precadere toamna si iarna, pentru ca atunci pielea e mai sensibila. Relaxeaza-te periodic in cada cu ajutorul cristalelor de baie (ideale sunt cele de la Marea Moarta, deoarece au proprietati hidratante si calmante). O alta idee buna sunt uleiurile esentiale de jojoba si migdale, pe care le poti picura in apa inainte de baie.
4. Foloseste o crema intens hidratanta
Dupa baie, ai nevoie de o crema care sa-ti mentina umezeala la nivelul pielii, fara sa o incarce. Lotiunile de corp pe care le folosesti de obicei contin ingrediente bogate in apa, insa nu sunt suficient de puternice pentru a hidrata in profunzime pielea. Iata de ce e recomandat sa le inlocuiesti cu creme intens hidratante, care sa contina 80% uleiuri hranitoare, ce se absorb rapid in epiderma. Acestea protejeaza bariera lipidica a pielii si minimizeaza pierderea umezelii. Ingredientele pe care trebuie sa le cauti acum sunt aloe vera si hidrosolii de lavanda sau musetel.
5. Incearca periajul uscat
Aceasta tehnica de ingrijire aduce numeroase beneficii pentru sanatatea pielii: creste fluxul sanguin si oxigenarea tesuturilor, elimina toxinele, reduce depozitele de grasime de sub derma si tonifiaza pielea. Cu o perie speciala din par natural, parcurge fiecare centimetru al corpului, folosind miscari circulare, plecand din dreptul inimii si pana in varfurile degetelor. Practicat regulat, o data la 2-3 zile, periajul uscat va indeparta impuritatile si iti va lasa pielea moale si placuta la atingere.
Ghid complet de frumusete pentru maini delicate
1. Crema de maini e obligatorie
Evita neplacerile cauzate de mainile crapate folosind frecvent pe timpul zilei o crema ultrahidratanta cu glicerina, dar si seara, inainte de culcare. De asemenea, daca ai pielea foarte uscata, e indicat sa porti noaptea manusi din bumbac, care sa mentina mainile hidratate pe durata somnului.
2. Si unghiile au nevoie de hidratare
Acorda-le atentie atunci cand aplici crema de maini si evita oja si lacul de unghii cu uscare rapida, pentru ca iti pot afecta manichiura, ducand la craparea unghiilor. Indiferent daca folosesti lac transparent sau culori vibrante, include si unghiile in ritualul de hidratare din timpul zilei sau de dinainte de culcare.
3. Poarta intotdeauna manusi
Nu ai de ce sa-ti expui mainile la frig. Manusile sunt o modalitate excelenta de prevenire a uscarii si craparii pielii, asa ca nu te sfii sa le transformi intr-un accesoriu elegant, pe care sa-l afisezi cu mandrie. De asemenea, poarta manusi de menaj cand faci curatenie, ca sa te protejezi de substantele chimice din detergenti. Un truc ingenios este sa aplici crema hidratanta inainte de a-ti pune aceste manusi, intrucat caldura emanata de maini va activa emolientii si ii va face mai eficienti.