Cum sa ramai in forma de Sarbatori - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa ramai in forma de Sarbatori

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » Cum sa ramai in forma de Sarbatori

Perioada Sarbatorilor este extrem de aglomerata si oamenii devin mai indulgenti in ceea ce priveste look-ul lor. Mananca mai mult, fac sport mai putin. Apar scuze precum: “nu am timp de sport, pentru ca ma pregatesc pentru Craciun” sau “am mancat mult pentru ca am fost invitat la multe petreceri”, sau “imi place Craciunul, dar ca ma gandesc ca iar voi exgera cu bautura…”, sau “lasa ca recuperez dupa Sarbatori!”.

Daca si tu de incadrezi in aceasta categorie, atunci aceste sfaturi de la realbuzz.com ti se vor potrivi manusa.

 

 

Nu renunta la rutina exercitiilor fizice

Daca esti genul care face miscare zilnic, nu te opri din cauza Craciunului. Organizeaza-ti programul in asa fel incat sa nu tai tocmai sportul de pe lista de prioritati. In cel mai bun caz poti sa miscorezi intensitatea exercitiilor sau durata acestora.

Oricum, putine exercitii vor fi intotdeauna mai bune decat sa nu faci deloc. De exemplu, daca alergai in fiecare seara timp de 30 de minute, poti, fie sa reduci perioada la 15 minute, fie sa faci o alergare usoara timp de 30 de minute.

 

 

Ai grija la calorii

Craciunul este dusmanul consumului scazut de calorii. Cu atatea bunatati in jur e greu sa te abtii. Dar nu imposibil. Poti gestiona consumul de calorii prin prepararea unor produse care sa nu fie bogate din punct de vedere caloric. Daca vei petrece Craciunul acasa si mancarurile sunt facute de tine poti controla foarte bine ingredientele. Renunta la bacon, carnati sau alte sosuri grase si rezuma-te doar la fripturi la cuptor sau la gratar. In ceea ce priveste dulciurile foloseste lapte si unt degresate, iaurt in loc de smantana.

 

 

Daca ai grija de aceste doua aspecte, iti va mai usor sa faci fata tentatiilor. Pastreaza un echilibru intre ceea ce mananci si exercitiile fizice si vei pasi in noul an, dupa Sarbatori, in plina forma.

Data articol: 22/12/2015