3 lucruri pe care femeile ar trebui sa le faca inainte de a intra la dus - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

3 lucruri pe care femeile ar trebui sa le faca inainte de a intra la dus

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » 3 lucruri pe care femeile ar trebui sa le faca inainte de a intra la dus
femei dus - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Stim deja ca apa fierbinte si lamele de ras vechi pot rani pielea, insa ce ziceti de aceste ponturi?

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo
  1. Scoate lentilele de contact

Apa si lentilele de contact n-ar trebui niciodata sa intre in contact, iar asta este valabil si pentru apa de baie. Intrucat partile moi ale lentilelor de contact sunt permeabile, substantele chimice din apa pot patrunde in lentile si cauza infectii serioase ale ochilor. Spre exemplu, Acanthamoeba –o amfiba care se gaseste in apa curata si chiar in apa potabila deoarece nu poate fi exterminata eficient cu clor poate cauza infectii ale ochilor. Tocmai de aceea, oftalmologul Edward Bennett le incurajeaza inainte de a intra in cada ori a merge la inot: „Infectia este rara, insa atunci cand se produce progreseaza rapid si, in cazuri mai grave, poate necesita transplant al corneei. Cel mai important este sa nu-ti curati niciodata lentilele cu apa”. Regula de baza: Incearca sa le scoti inainte de a intra in dus si intotdeauna curata-le folosind solutia speciala de curatare.

 

 

  1. Lasa problemele la usa

Daca, vreodata, ti s-a intamplat sa ai un moment de claritate in dus, afla ca nu esti singura. Un studiu realizat de catre Universitatea Santa Barbara din California, participantii care si-au lasat mintile sa hoinareasca au experimentat o crestere a abilitatilor de a rezolva probleme. Mediul relaxant si rutina familiara a dusului reprezinta o oportunitate minunata de a-ti lasa mintea pe autopilot. Activitatile solicitante precum rezolvarea unei probleme de matematica nu au acelasi efect asa ca scapa de griji, probleme si enervari inainte sa intri in dus.

 

 

  1. Piaptana-ti parul inainte de a intra in baie

Stii deja, probabil, ca nu este indicat sa-ti piepteni parul ud, insa mai este ceva ce s-ar putea sa nu fi realizat pana acum: nu doar ca podoaba capilara este slabita si se poate rupe usor, insa, adesea, ai tendinta de a fi mai dura cu el. „Apa ii confera parului abilitatea de a se intinde mai mult asa ca nu observi cat de puternic iti treci pieptenul prin el”, spune Bill Schrlau, a stilist la salonul Adam Broderick Salon & Spa in Connecticut. Pe de alta parte, parul incurcat este mai greu de pieptenat atunci cand este uscat si tocmai de aceea ai tendinta de a fi mai delicata cu el. Schrlau spune ca parul trebuie pieptenat de la radacina catre varf, folosindu-se un pieptene cu dintii rari.

Sursa: oprah.com

Data articol: 28/11/2017