Anca Leibovici: "Nu poti ca tu sa stai cu telefonul in mana si copilului sa-i spui sa construiasca singur castele din cuburi de lemn" - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Anca Leibovici: „Nu poti ca tu sa stai cu telefonul in mana si copilului sa-i spui sa construiasca singur castele din cuburi de lemn”

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Exclusiv: părinți vedete » Anca Leibovici: „Nu poti ca tu sa stai cu telefonul in mana si copilului sa-i spui sa construiasca singur castele din cuburi de lemn”
Cum alegi jucariile

Studiile arata ca joaca este importanta si pentru adulti, nu doar pentru copii, si reprezinta cea mai rapida forma prin care pot dezvolta abilitati si cunostinte noi. In cazul copiilor, joaca este principala lor activitate, este modalitatea prin care ei descopera lumea, baza unei educatii sanatoase si a dezvoltarii armonioase a celor mici.

 

„Educatia incepe prin joaca” este deviza de la care a pornit Anca Leibovici atunci cand a pus bazele EduClass.ro, alaturi de sotul sau. Anca Leibovici, 36 de ani, este antreprenor, blogger, dar si mama a doi baieti, deci cea mai in masura sa ne provoace la o partida de joaca si sa ne spuna in ce conditii sunt dispusi copii sa lase telefonul din mana.

Copilul.ro: Ce aptitutini dezvolta jocurile educative?

Anca Leibovici: Sunt multe tipuri de jocuri educative concepute pentru a-i ajuta pe copii sa isi dezvolte diverse abilitati. Aceste jocuri ii invata pe cei mici ce inseamna obiectivele, ii ajuta sa inteleaga importanta respectarii unor reguli, sa se adapteze la diverse situatii neprevazute, sa rezolve anumite probleme si, nu in ultimul rand, sa interactioneze cu cei din jur, toate aceste caracteristici fiind reprezentate ca o poveste. Astfel, copiii nu resimt niciun fel de presiune, ci isi petrec timpul liber pe care il au la dispozitie intr-un mod placut si constructiv.

In plus, jocurile educative imbunatatesc latura emotionala a celor mici, deoarece scot la iveala sentimente precum bucurie, dar si emotii, creativitate, adrenalina, implicare.

Exista jocuri educative pentru invatarea notiunilor matematice, pentru invatarea literelor si dezvoltarea limbajului, pentru invatarea notiunilor legate de ceas si timp, cunoasterea mediului ?i a unor principii elementare de fizica sau chimie si chiar jocuri concepute pentru a intelege emotiile. Depinde foarte mult de varsta copilului si ce aptitudini sau abilitati vrem sa imbunatatim.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:
Data articol: 05/03/2019