Shop
Ultimele 100 de articole

9 reguli ca să fii tatăl perfect, de la Șerban Copoț

28 ianuarie 2016, , Vizualizări: ...
serban-copot-baiat

Șerban Copoț este descris, de cei care îl cunosc, drept un tată exemplar. Artistul a avut grijă ca băiețelul lui, Tedi, în vârstă de patru ani, să crească într-un mediu armonios, într-o familie frumoasă, în care părinții nu se ceartă niciodată și care investesc timp și tot ce au mai bun pentru cel mic. Șerban va deveni tată pentru a doua oară în primăvara acestui an și împărtășește cu fanii săi experiența de viitor părinte pe blogul său, www.serbancopot.ro. În cel mai recent post, artistul spune ce calități ar trebui să aibă un bărbat pentru a fi catalogat drept tatăl perfect.

Oare o să fiu un părinte bun? Oare sunt un tată bun? Ce mă fac când o să fiu tată? Întrebări de o complexitate amețitoare, atât de bulversante încât uneori bărbații le evită cu stoicism.

Ca să ai o șansă la titlul de Tatăl Perfect sunt câteva reguli pe care trebuie să le respecți și să le îndeplinești, cum altfel, decât “cu sfințenie”.

 

  1. Cultivă respectul de sine

Este unul dintre lucrurile esențiale de care are nevoie copilul tău. Cum faci asta? Ascultă-i părerea, arată-i că îți pasă de lucrurile importante pentru el. Timpul pe care îl petreci este tot o formă de a-i arăta prețuirea ta pentru el. Laudă-l și încurajează-l! Nu-l descuraja și apostrofa!

 

 

  1. Fă echipă cu mama

Nu contrazice mama în fața copiilor pentru că îi bulversezi, nu te certa niciodată cu ea. Așa cum te porți tu, așa se va purta și el când va fi mare – dacă-i băiat o să fie bădăran, iar, dacă-i fată, o să accepte violența domestică pentru că așa a văzut acasă. Nu cred că îți dorești să ai o fată și să afli că a intrat pe mâna unui cercopitec violent abia atunci când se mărită. Fii bun și respectuos cu mama copiilor tăi.

 

serban-copot-familie

  1. Citește-i

Un lucru aparent neimportant, dar esențial pentru ei. În primul rand, e super amuzant și îți reamintesti multe dintre poveștile tale preferate. În al doilea rând, le dezvolți vocabularul și îi înveți să se exprime corect, ceea ce îi va ajuta foarte mult în viață. În al treilea rând, această activitate intra la timpul petrecut împreună facâand ceva haios și interesant.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu