Top 6 cure de slăbire bizare, controversate dar eficace - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Top 6 cure de slăbire bizare, controversate dar eficace

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Top 6 cure de slăbire bizare, controversate dar eficace
cure de slăbire bizare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - breakfast-1232620_1920

În dorinţa de a da jos cât mai multe kilograme oamenii recurg la cure de slăbire care mai de care mai bizare. Unele dau roade, altele nu. Iată cele mai ciudate, dar eficace, cure de slăbire. Definim „eficace” drept acele diete care au avut rezultatul scontat, respectiv pierderea rapida de kilograme. Insa efectul secundar poate fi, in unele cazuri, dezastruos pentru sanatate. Dietele de mai jos sunt doar cu rol informativ si ca simple bizarerii dar nu sunt recomandate fara avizul unui medic sau nutritionist.

Cură de slăbire cu ulei de măsline

Seth Roberts, doctor şi profesor de psihologie american, a pus bazele dietei Shangri-La. Potrivit lui Roberts, cine bea 1-2 linguri de ulei de măsline extralight (nu virgin), între mese, de două ori pe zi înregistrează o scădere a apetitului. Acelaşi efect se obţine şi dacă se consumă 1-3 linguriţe de apă cu zahăr (de două ori pe zi, între mese). Roberts susţine că dacă mănânci ceva savuros, creierul va stimula senzaţia de foame. Astfel vei mânca mai mult şi, deci, vei acumula kilograme în plus. Dacă însă consumi alimente cu gust ciudat, creierul transmite semnale de saţietate.

Cură de slăbire condimentată

Studii recente relevă faptul că creierul este foarte “atent” la condimente. Astfel, cu cât alimentele sunt mai aromate, cu atât creierul iese din zona lui de confort şi poţi slăbi mai uşor. În plus, condimente precum scorţişoara, chimenul şi turmenicul sunt pline de antioxidanţi.

Citeste si: Diete de slabit periculoase. 7 cure de slabire care iti pun viata in pericol

Cură de slăbire cu o masă pe zi

“Postul intermitent” este ultima “modă” în materie de slăbit. Ce presupune acesta? Să nu mănânci nimic timp de 16, 24 sau 36 de ore sau să mănânci doar o singură masă pe zi (micul dejun). Adepţii noului curent spun că printre beneficiile acestui regim sunt îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a metabolismului, reacţie rapidă la insulină, scăderea riscului de cancer şi, bineînţeles, scăderea în greutate.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27/08/2021