Dieta persoanelor care pierd greu în greutate. Ce alimente ajută? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Dieta persoanelor care pierd greu în greutate. Ce alimente ajută?

Dieta persoanelor care pierd greu în greutate
Credit foto: Depositphotos.com

– Uleiuri pe bază de plante

Există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de uleiuri pe bază de plante, cum ar fi măsline, avocado, floarea soarelui, semințe de struguri sau arahide.

Folosind aceste uleiuri, vei obține beneficiul grăsimilor mononesaturate, o grăsime sănătoasă. Cercetările arată că uleiul de măsline extravirgin iti poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Dacă coci sau prăjesti, ia în considerare uleiul de arahide sau uleiul de avocado.

Uleiurile pe bază de plante conțin mai mulți acizi grași mono și polinesaturați, care s-a dovedit că scad colesterolul, tensiunea arterială, greutatea și inflamația atunci când sunt folosite pentru a înlocui grăsimile saturate sau animale precum untul, untura, brânza, smântâna, maioneza și smântâna.

Ce este dieta disociată? Ce să mănânci și ce să nu mănânci ca să slăbești

– Nuci si seminte

Asauga nuci precum fistic, nuci, nuci pecan și migdale la salate sau mananci o mână ca gustare.

Pe lângă faptul că sunt o opțiune excelentă pentru a te ajuta să iti menții inima sănătoasă, acestea conțin proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Cercetările indică faptul că consumul de nuci poate ajuta la promovarea pierderii în greutate.

Nucile pot fi o gustare grozavă. Sunt sățioase, crocante și portabile. Păstreaza aportul de nuci la o oră o dată pe zi pentru pierderea în greutate. Caloriile se pot acumula rapid.

– Avocado

Pâinea prăjită cu avocado este populară dintr-un motiv.

Acest fruct unic se laudă cu o cantitate sănătoasă de grăsimi mononesaturate, fibre și apă. Așadar, consumul nu numai că te ajută să te simți mai satul pentru mai mult timp, dar cercetările arată că avocado ne ajută, de asemenea, organismul să absoarbă vitamine importante precum vitaminele A, D, E și K.

Avocado poate fi folosit pentru a înlocui grăsimile nesănătoase precum brânza pe salată, maioneza sau chiar untul pe pâine prăjită.

– Proteină slabă

Nu trece cu vederea sursele slabe de proteine, cum ar fi fructele de mare, carnea de pasăre fără piele, ouăle sau albușurile de ou și tofu.

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 01/05/2024