Dieta cu urda trebuie urmata 7 zile, timp in care vei slabi pana la 4 kg. Pe parcursul acestei diete, nu te vei confrunta cu senzatia de foame, urda fiind un aliment satios.
Beneficiile consumului de urda
Urda contine vitaminele A, B6, B12 si minerale precum magneziu, calciu, fier, potasiu si zinc. Spre deosebire de alte lactate, urda nu contine cazeina, o proteina pe care sistemul nostru digestiv nu o poate digera integral si care, adesea, este responsabila de aparitia alergiilor. Astfel, este bine tolerata de persoanele care au sensibilitate la consumul de lactate.
In plus, contine o cantitate mica de grasimi, doar 8-12% si are doar 136 de calorii la suta de grame. Printre alte beneficii ale consumului de urda se numara faptul ca este foarte satioasa, ajuta la cresterea masei musculare, regleaza nivelul glicemiei si regenereaza ficatul. Pe langa acestea, proteinele continute de urda ajuta la accelerarea arderilor, ceea ce duce la slabire.
Citeste si: Dieta cu ananas, metoda rapida de topire a kilogramelor in exces
Cum prepari urda
Asa cum stii deja, produsele preparate in casa sunt mult mai sigure si mai sanatoase decat cele din comert, asta pentru ca stii exact ce ingrediente folosesti la prepararea lor.
Urda de casa se prepara din zer, de preferinta de la laptele de oaie, insa, in lipsa acestuia, poti folosi zer de la laptele de vaca sau de la cel de capra. Din 10 litri de zer obtii aproximativ 1 kg de urda.
Incalzeste zerul la o temperatura de 85-90 de grade Celsius timp de o ora. Atentie! Trebuie doar incalzit, nu fiert! In acest timp, amesteca in mod constant, altfel se va afuma. Pe parcursul acestui proces, la suprafata se vor ridica mici bucati de urda. Dupa scurgerea timpului, strange urda si pune-o la scurs timp de 12 ore.
Te mai poate interesa: Dieta cu ciorba. Slabesti 6 kg in 2 saptamani fara sa te infometezi si fara sa dezvolti carente nutritionale
Cum tii dieta cu urda
Meniul pe care ti-l oferim in randurile urmatoare este orientativ. In principiu, combinatia ideala este urda cu legume, indiferent de modul de preparare a legumelor. De preferat este sa optezi pentru legume cu continut bogat in apa, cum ar fi castravetii sau ardeii. Nu combina, insa, urda cu carne, pentru ca se digera greu. Peste urda poti adauga condimente, marar, patrunjel sau alte verdeturi preferate.
Mic-dejun: omleta cu urda si condimente, salata de castraveti/2 felii de paine integrala prajita cu urda si rosii si o banana;
Pranz: urda cu mancare de spanac si, eventual, ierburi aromatice, o felie de paine integrala/salata de cruditati cu un ou, urda si legume/legume inabusite la cuptor si urda;
Cina: salata de castraveti in care adaugi bucatele de urda/orez brun preparat la cuptor si urda/urda cu paste integrale.
Intre mesele principale, daca simti senzatia de foame, poti lua gustari: un fruct, o mana de fructe oleaginoase crude (migdale, caju, nuci, alune), un iaurt mic dietetic.
Pentru rezultate optime, este necesar sa consumi o cantitate insemnata de apa si ceaiuri (2-3 litri zilnic), sa faci cel putin jumatate de ora de miscare in fiecare zi si sa te odihnesti suficient.
Nu rata nici informatiile despre: Dieta cu ceai de patrunjel. Mai putin cu 5 kg intr-o saptamana fara efort
Imagine de Devanath de la Pixabay