Trei povesti adevarate care iti vor misca inima si inspira sufletul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Trei povesti adevarate care iti vor misca inima si inspira sufletul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Trei povesti adevarate care iti vor misca inima si inspira sufletul
povesti adevarate - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - flower-887443_1920

Va lasam mai jos trei povesti adevarate care iti vor misca inima si iti vor inspira sufletul.

Ce inseamna CURAJ

Pentru a spune aceasta scurta poveste, trebuie sa ne uitam la o pagina din viata Rosei Parks.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Era o femeie de culoare care a participat activ in comunitatea ei. A fost un lider puternic printre oamenii ei. Ea a inteles ca viata nu era corecta in timpul anilor 1950.

Pe atunci, legea proteja oamenii albi – oamenii care nu sunt de genul ei.

In primul rand, legea prevedea ca oamenii albi aveau privilegiul de a avea un loc intr-un autobuz. Pe atunci, daca nu erai alb, trebuia sa stai in picioare. Si, desi stia asta, a simtit ca este inacceptabil.

Asadar, intr-o zi, pe 1 decembrie 1955, s-a ridicat pentru a-si exprima sentimentele. Ea a decis ca tratamentul nedrept al oamenilor de culoare trebuie sa se incheie chiar atunci.

Cand un barbat alb s-a apropiat de ea pentru a renunta la locul ei, a refuzat. Deoarece legea era puternica, refuzul ei a provocat o revolta. Si, desi a simtit ca are dreptul sa raspunda unei persoane albe, a actionat impotriva legii.

Politia a arestat-o.

Dar vitejia aceea – vitejia ei – nu a ramas nerasplatita. Actul ei curajos a inceput sa inspire alte persoane de culoare sa fie la fel de curajoase.

In special, ea a inspirat persoanele de culoare sa vorbeasca despre drepturile lor. Acesti oameni au venit sa spuna lumii ca si viata lor este importanta.

Citeste si: Povesti adevarate: Cea mai buna varsta la care sa devii mama

Potential si incredere nelimitate

Aceasta este o poveste scurta, inspirationala a unei victime a agresiunii din copilarie. Majoritatea copiilor de varsta lui il numeau si porecleau cu nume ingrozitoare. Si aceste nume i-au ranit stima de sine. El a incercat chiar sa se sinucida pentru ca, la un moment dat, nu a mai putut suporta.

Dar, pe masura ce a crescut, si-a dat seama ca nu poate avea niciodata calitatea vietii pe care o aveau majoritatea oamenilor. Stia ca daca va continua sa-si concentreze energia asupra lucrurilor care nu sunt in controlul sau, va pierde mereu.

Asa ca a decis odata pentru totdeauna ca avea nevoie de o perspectiva unica a vietii. Era diferit si avea nevoi speciale. Nu era”normal” si trebuia să o accepte

De aceea a adoptat o mentalitate noua – o mentalitate care l-ar ajuta sa fie fericit cu viata sa. El si-a transformat negativitatea in pozitivitate. Si a incetat sa-i mai pese de ce credeau altii despre el.

In schimb, s-a concentrat pe imbunatatirea vietii sale. El a lucrat pentru a se afirma ca motivator si evanghelist crestin.

Curand, situatia sa s-a schimbat. Si spre surprinderea sa, exista oameni care trec prin situatii similare. Si pentru ca acesti oameni s-au putut identifica cu el, au socializat cu el.

Nu dupa mult timp, si-a gasit prieteni si si-a facut o viata grozava. Acesti oameni l-au ajutat sa se simta multumit in viata.

Acum este, de asemenea, pictor, parasutist, autor si multe altele. In plus, are o sotie si copii iubitori cre il sustin.

Asadar, ati crede ca acest om este, de asemenea, acelasi om cu sindrom tetra-amelia? Si ati crede ca este acelasi om nascut fara brate si picioare?

Il cheama Nick Vujicic.

Te mai poate interesa: Ultima dorinta pe patul de moarte! Povesti adevarate care te vor coplesi

Trairea vietii asa cum este

In primii ani de la Universitatea Cambridge, a fost plin de viata. Se simtea de parca lumea era a lui – si spiritul sau promitator voia sa o cucereasca.

Dar, spre surprinderea sa, vibratia sa fata de viata s-a schimbat – si a continuat pana cand fragilitatea sa a impiedicat viata universitara. Cand a consultat cu un medic, a primit cele mai nefericite vesti din viata sa:

Avea o afectiune motorie neurologica, o boală care determina slabirea muschilor. Rezultatul final? Paralizie.

Pentru cineva de 20 de ani, cu multe promisiuni si potential, aceasta a fost o veste teribila. Mai rau, medicul i-a spus ca speranta medie de viata a persoanelor cu boala sa este de 14 luni (dupa diagnostic).

La un moment dat, lumea lui s-a naruit. Dar, in loc sa-i fie mil de sine si de situatia sa, a facut pace cu viata. A acceptat ca nu va trai mult.

Asa ca, pentru luni de zile, a plecat sa traiasca, a profitat la maximum. A continuat studiul fizicii si a contribuit semnificativ in acest domeniu.

Cand a trecut peste speranta medie de viata de 14 luni, i-a luat pe toti prin surprindere. Si au fost surprinsi sa descopere ca a trait mai multe decenii dupa aceea. In acei ani, s-a casatorit si a devenit tata a trei copii. Si familia lui l-a ajutat prin viata.

Aceasta este povestea lui Stephen Hawking. El nu a trait o viata conventionala. Dar, fara indoiala, viata lui a fost plina de evenimente.

Nu rata nici: Povesti adevarate. Drama unei fete din orfelinat. El mi-a dat banii sa fac avort! Eu vreau copilul, dar nu stiu cum trebuie sa se poarte o mama. Afla ce-i raspunde psihologul nostru

Imagine de klimkin de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 18/06/2021