Shop
Ultimele 100 de articole

Teoria cuantica demonstreaza ca sufletul se muta intr-un univers diferit dupa ce trupul moare

05 aprilie 2017, , Vizualizări:
creier univers - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - consciousness-1719998
  1. Sufletul

Asadar, conform teoriei biocentrismului, exista o multime de locuri sau universuri unde sufletele ar putea migra dupa moarte. Exista, insa, oare sufletul? Exista vreo teorie care sa demonstreze existenta constiintei? Conform Dr. Stuart Hameroff, o experienta de moarte clinica are loc atunci cand informatiile cuantice care se afla in sistemul nervos parasesc corpul si se raspandesc in univers. Spre deosebire de teoriile materialiste ale constiintei, Dr. Hameroff vine cu o explicatie alternativa a constiintei care convine atat rationalistilor cat si celor care vorbesc de intuitiile personale.

Constiinta se gaseste, conform fizicianul britanic Sir Roger Penrose, in microtubulii din celulele creierului. Dupa moarte, aceasta informatie este eliberata de organism, ceea ce inseamna ca sufletul merge odata cu ea.

Constiinta, sau cel putin proto-constiinta este o proprietate fundamentala a universului, prezenta chiar la primul moment al universului in timpul Big Bang-ului. „Proto-constienta este o proprietate de baza a realitatii fizice accesibile asociata cu activitatea creierului.”

Sufletele noastre sunt de fapt construite din chiar structura universului – si este posibil sa fi existat inca de la inceputul timpului. Creierele noastre sunt doar receptoare si amplificatoare pentru proto-constiinta, care este intrinseca pentru combinatia spatiu-timp. Asadar, exista oare o parte a constiintei, care este non-materiala si va exista si dupa moartea corpului fizic?

Dr. Hameroff spunea la Science Channel: „Sa presupunem ca inima nu mai bate, sangele nu mai curge, microtubulii pierd proprietatea cuantica. Informatiile cuantice din microtubuli nu sunt distruse, de fapt nu pot fi distruse, ele doar se distribuie si se disipa in univers”.

 

Robert Lanza ar adauga ca nu numai ca ar exista in univers, ci ca ar ajunge, probabil, intr-un alt univers. In cazul in care pacientul este readus la viata aceasta informatie cuantica se intoarce in microtubuli si pacientul spune: „Am vazut moartea cu ochii”.

El adauga: „Daca nu e reinviat, si pacientul moare, este posibil ca aceasta informatie cuantica sa poata exista in afara corpului, sub forma sufletului”.

Constiinta cuantice explica lucruri, precum experientele din moartea clinica, proiectia astrala, experientele dinafara corpului si chiar reincarnarea. Energia constiintei este „reciclata” intr-un corp diferit la un moment dat, insa poate exista in afara corpului fizic la un alt nivel de realitate si, posibil, intr-un alt univers.

 

Sursa: theearthchild.co.za

Foto: pixabay.com

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.