Shop
Ultimele 100 de articole

Teoria cuantica demonstreaza ca sufletul se muta intr-un univers diferit dupa ce trupul moare

05 aprilie 2017, , Vizualizări:
creier univers - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - consciousness-1719998

Cartea „Biocentrism: Cum viata si constiinta sunt cheile pentru intelegerea Naturii Universului – Biocentrism: How Life and Consciousness Are the Keys to Understanding the Nature of the Universe” a starnit dezbari aprinse pe internet datorita ideii potrivit careia viata nu se incheie nici macar dupa ce trupul moare.

Autorul, Dr. Robert Lanza, care a fost votat in NY Times drept cel de-al treilea cel mai important om de stiinta in viata, sustine ca nu are nicio indoiala in legatura cu aceasta posibilitate.

 

 

  1. Dincolo de timp si spatiu

Lanza este un expert in medicina regenerativa si director la Advanced Cell Technology Company. Inainte el s-a implicat in cercetari legate celulele stem si a devenit cunoscut dupa cateva experimente de succes cu clonarea unor animale.

Apoi, omul de stiinta s-a implicat in analiza mecanicii cuantice si a astrofizicii. Aceasta combinatie a dat nastere teoriei biocentrismului care sustine ca viata si constiinta sunt fundamentale in Univers. De fapt, constiinta creeaza universul material.

Lanza sustine ca universul insusi precum si legile si fortele sale sustin viata, ceea ce implica existenta inteligentei inaintea materiei. El mai sustine ca timpul si spatiul sunt mai degraba instrumente folosite de oameni pentru a intelege mediul. Conform omului de stiinta, „oamenii cara cu ei timpul si spatiul la fel cum testoasa isi duce carapacea”. Insa dupa ce invelisul acesta dispare, oamenii exista in continuare.

Teoria implica faptul ca nu exista moartea sufletului. Exista doar sub forma de gand pentru ca oamenii se indentifica cu trupurile lor. Ei cred ca trupul dispare mai devreme sau mai tarziu si cred ca si constiinta moare. Daca corpul genereaza constiinta, atunci aceasta dispare cand trupul dispare. Insa daca corpul primeste constiinta la fel cum televizoarele primesc semnale prin satelit atunci este clar ultima nu dispare la moartea vehiculului fizic. Constiinta exista dincolo de spatiu si timp. Este capabila sa fie peste tot: in trupul uman si in afara lui.

Lanza mai crede si faptul ca universurile multiple exista in acelasi timp. Intr-unul corpul poate fi mort. Si in altul continua sa existe, absorbind constiinta care migreaza in acest univers. Asta inseamna ca sufletul trece printr-un tunel insa nu ajunge in iad sau rai, ci intr-o lume similara cu cea pe care a parasit-o, insa de aceasta data este in viata.

 

 

  1. Lumi multiple

Teoria lansata de Lanza are multi adepti inclusiv in lumea stiintifica. Sunt multi fizicieni si astrofizicieni care sunt de acord cu existenta lumilor paralele si a universurilor multiple. Ei sustin ca nu exista nicio lege fizica care sa nege existenta lumilor paralele.

Teoria universurilor multiple a fost lansata in 1980 de catre omul de stiinta Andrei Linde, profesor la Universitatea Stanford. „Spatiul este format din mai multe sfere umflate, care dau nastere la sfere similare, si ele, la randul lor, produc sfere in numar chiar mai mare, si asa mai departe la infinit. In univers, ele sunt distantate. Ele nu sunt constiente de existenta celuilalt. Dar ele reprezinta parti din acelasi univers fizic”, a explicat Linde.

Faptul ca universul nostru nu este singur este sustinut de datele primite prin intermediul telescopului spatial Planck. Oamenii de stiinta au folosit informatiile primite pentru a crea harta celui mai exact fundal de microunde, asa-numita radiatie cosmica de fond relicva, care a ramas de la inceputul universului nostru. De asemenea, au descoperit ca universul are o multime de adancituri intunecate, asa numitele, gauri si lacune extinse.

Fizicianul Laura Mersini-Houghton de la Universitatea Carolina de Nord impreuna cu colegii ei sustin: anomaliile fondului de microunde sunt cauzate de faptul ca universul nostru este influentat de alte universuri existente in apropiere. Iar gaurile si lacunele sunt un rezultat direct al atacurilor asupra noastra ale universurilor vecine.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.