Shop
Ultimele 100 de articole

Sufletul tau este sanatos sau nu? Afla aici

08 noiembrie 2020, , Vizualizări:
Sufletul tau

Ce inseamna sa ai un suflet sanatos si cum iti dai seama daca este asa sau nu sufletul tau? Nu in ultimul rand de ce conteaza sa avem nu doar un corp sanatos ci si (sau … mai ales) un suflet sanatos. Precizam ca informatiile prezentate sunt sfaturi acordate de preoti ortodocsi.

 

Cu totii manifestam grija ori de cate ori apare o problema in corp si ne imbolnavim si ne preocupam asiduu sa ne facem bine. Mai rar ne punem insa problema daca avem un suflet sanatos si daca nu ar fi cazul sa facem ceva pentru a-l insanatosi.

 

Parintele spiritual al dacilor, Zamolxe, care a fost un tamaduitor nu doar pentru suflet, ci si pentru trup, spunea ca nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.

 

Suntem prea neputinciosi ca sa mai vedem intregul lucrurilor si prea grabiti pentru a cauta cauze ultime ale lor.

Si, totusi, chiar daca noi credem ca avem un suflet sanatos, el nici pe departe nu se afla in aceasta stare. Ori de cate ori ne imbolnavim trupeste, cauza bolii trebuie cautata si in starile noastre sufletesti, in gandurile si sentimentele pe care le-am avut si inca le mai avem. Si chiar daca trupeste suntem in putere si sanatosi, mai trebuie sa verificam si starea de sanatate a sufletului. Asa cum orice boala trupeasca este pusa in evidenta printr-o senzatie dureroasa, trebuie sa intelegem ca orice durere sufleteasca pune in evidenta o boala a sufletului, o disfunctionalitate a acestuia.

Constantin Noica a scris o carte despre bolile sufletului; el a identificat sase boli si le-a descris in amanunt. Practic, ori de cate ori suntem nefericiti inseamna ca sufletul nostru nu este tocmai sanatos. Orice suflet care nu aspira catre desavarsirea sa, care nu exprima frumosul si binele, este un suflet bolnav sau insuficient dezvoltat si trebuie vindecat sau ajutat sa se dezvolte inainte ca boala sa contamineze si mintea si trupul si sa aduca imense prejudicii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.