Shop
Ultimele 100 de articole

Renunta IMEDIAT la aceste persoane din viata! Afla de ce!

03 decembrie 2021, , Vizualizări:
Renunta IMEDIAT la aceste persoane

Daca cineva nu te iubeste, nu sta prin preajma, pleaca. Nu ai fost creat pentru a multumi pe nimeni sau pentru a tolera insuportabilul.

Expertii in psihologie interpersonala (o disciplina care studiaza legaturile dintre oameni si relatiile lor sociale cele mai apropiate) spun ca, in medie, dintre toti oamenii pe care ii intalnim zilnic, 10% nu sunt fericiti sa ne cunoască. Pe scurt, nu exista loc pentru ei in calatoria noastra personala.

La fel ca obiceiurile de „igiena personala” pe care le practicam la sfarsitul zilei pentru a ne mentine sanatosi, este necesar sa practicam si aaa-numita „igiena mentala”.

O modalitate de a practica „igiena mentala” este sa nu incerci sa multumesti pe toata lumea. Este o suferinta pe care o poti evita complet.

Cu toate acestea, a nu vrea sa multumesti pe toata lumea nu inseamna ca ar trebui sa devii rigid si sa ridici ziduri.

Este doar o chestiune de aplicare a conceptului de „traieste si lasa sa traiasca”. Nu face altora ceea ce nu vrei sa ti se faca tie. Ideea este sa nu cazi in capcana numita ipocrizie, ceva cu care suntem atat de obisnuiti sa vedem in fiecare zi.

Cand oamenii care conteaza pentru tine nu te plac

Unii oameni cu care intri in contact te lasa indiferent. Nu-ti pasa daca te plac sau nu. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu ai format o legatura semnificativa cu ei. Cu toate acestea, lucrurile se schimba atunci cand descoperi ca oamenii de care te simti foarte aproape nu te iubesc in mod deosebit.

Imagineaza-ti un adolescent sau un tanar care a ajuns recent la varsta adulta, care devine complet constient de propriul mod de existenta, gandurile si valorile lui, descoperind ca nu se potriveste cu cele ale parintilor.

Deoarece astfel de situatii sunt comune astazi, iata o modalitate de a privi problema.

Ceea ce cred altii despre tine nu ar trebui sa fie niciodata mai important decat ceea ce crezi tu despre tine. Atata timp cat nu faci rau nimanui, ar trebui sa poti face si simti orice vrei. Daca familia ta nu te place, este problema lor, nu a ta. Nu te indeparta de esenta ta, de ceea ce te defineste, de ceea ce iti da lumina. Nu te estompa si nu-ti ascunde sufletul.

Un alt aspect de luat in considerare este cautarea constanta a validarii externe de care multi oameni au nevoie pentru a se asigura ca „valoreaza ceva”. Nu te lasa niciodata sa curgi in acest curent periculos.

Ofera-ti dreptul de a fi imperfect. Ceea ce cred si spun altii nu ar trebui sa fie niciodata mai important decat propriile convingeri, asteptari sau valori.

Este important sa intelegi ca, daca cineva nu te iubeste, nu trebuie sa incerci sa fortezi imposibilul sau sa te consolezi cu sperante false. Afectiunea si dragostea falsa sunt inutile.

Aminteste-ti, daca cineva nu te accepta asa cum esti, este pentru ca nu te iubeste atat de mult pe cat meriti.

Firul subtire al ipocriziei

Sunt oameni ipocriti deghizat in cei mai buni prieteni. Exista iubiri false care navigheaza pe oceanele amaraciunii, coplesite de vanturile ipocriziei. Uneori sunt parinti care se vand drept mari educatori si, in realitate, cu greu cunosc nevoile copiilor lor.

Un fir subțire de ipocrizie este prezent in multe contexte sociale in care traim. Uneori suntem capabili sa identificam si sa toleram ipocrizia. Probabil ca printre cunoscutii tai exista o persoana care iti aminteste in fiecare zi cat de mult te admira. „Faci totul foarte bine!”.

Nu permite aceste atitudini. Sunt distructive pe termen lung.

Ipocrizia, daca este luata si aplicata la aspecte mai complexe, poate promova nedreptati precum inegalitatile, razboaiele si orice fel de vulnerabilitate care ar putea aparea in acest univers inselator.

Daca nu iti place ceva sau nu ti se pare nedrept, nu trebuie sa lasi capul in jos si sa cedezi, pentru ca altii vor sa te vada facand exact asta. Daca cineva nu te iubeste, lasa-i sa pleace si departeaza-te.

Hand photo created by wirestock – www.freepik.com

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.