Shop
Ultimele 100 de articole

Povestea pentru Anul Nou: Ecoul. Tu ce strigi catre viata ta?

31 decembrie 2017, , Vizualizări:
poveste de anul nou - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - dark-1845065_1920

Momentul in care parasim un an si intampinam un nou an, cu tot ce aduce acesta, necunoscut, sperante, surprize, intamplari nestiute, oameni noi intalniti, a fost intotdeauna invaluit intr-o emotie speciala si ne face sa ne gandim mai mult la valorile profunde ale vietii si la ce inseamna de fapt a fi OM.  Ne gandim la noi insine sau la ceilalti, la ce putem imbunatati in propria calitate si evolutie umana, ca sa ne fie mai bine, sa ne apropiem de fericire – asa cum fiecare si-o defineste – dar si sa generam in ceilalti trairi si experiente frumoase.

 

 

In Africa de Sud exista conceptul numit “Ubuntu” care este noul val de gandire al anului ce va veni. Expresia intreaga a acestui concept este “UBUNTU NGUMUNTU NGABANTU” care se traduce astfel: “Un om poate fi un om numai prin intermediul altor oameni”.

 

 

Ce este de remarcat este faptul ca acest concept “Ubuntu” nu se refera la relatiile interumane in sine. Scopul sau este sa constientizam ca fiecare dintre noi isi poate atinge menirea de OM, poate deveni o persoana mai buna sau mai plina de virtutile pe care si le doreste numai si numai daca are un mediu alcatuit din alti oameni in care sa isi reflecte trasaturile de caracter. Cu alte cuvinte, fara oamenii din jurul nostru si oglinda, reflectia pe care ei ne-o ofera si in care noi ne vedem clipa de clipa, noi nu putem evolua pe drumul vietii.

 

 

Atunci cand ne vor deranja din ce in ce mai putine aspecte la alti oameni inseamna ca oglinda din jur ne va arata propria imagine care se imbunatateste asa cum ne dorim.

 

Ca sa intelegem si mai bine acest concept si cat de folositor este el pentru fiecare dintre noi, iata mai jos o povestire numita “Ecoul” care apare in cartea “Prizonierii propriilor noastre ganduri” de dr Alex Pattakos.

 

Un fiu impreuna cu tatal lui se plimbau prin munti. Deodata, fiul cade, se raneste si striga: “Aaaaaahhhhhhhhhhh!!!” Spre surprinderea lui, imediat aude o voce de undeva din munti care repeta: “Aaaaaahhhhhhhhhhh!!!”.

Curios, striga din nou: “Cine esti??”. Primeste raspunsul: “Cine esti??”.

Apoi striga catre munte: “Te admir!”. Vocea raspunde: “Te admir!”.

Enervat de raspuns, striga: “Lasule!!” si vocea ii raspunse “Lasule!!”.

Se uita la tatal lui si ii spuse intrigat: “Ce e asta?? Ce se intampla?”

Tatal ii zambeste si ii spune “Fiule, fii atent.”

Si omul striga: “Esti un campion!!” iar vocea raspunse “Esti un campion!!”. Baiatul este surprins dar nu intelege.

Apoi tatal ii explica: “Oamenii numesc asta ECOU, dar in realitate se numeste VIATA. Iti da inapoi orice spui sau faci. Viata noastra este o simpla reflectare a propriilor noastre actiuni. Daca vrei sa ai parte de mai multa iubire, creaza mai multa iubire in inima ta. Daca vrei mai multi prieteni, daruieste tu intai in exterior oamenilor prietenie. Daca vrei sa fii competitiv in echipa ta, imbunatateste-ti competitivitatea. Aceasta lege a oamenilor se aplica in absolut orice aspect al vietii, fara exceptie. Viata iti va da inapoi tot ceea ce tu i-ai dat. Viata ta nu este o coincidenta. Viata ta este reflectia ta.”

 

De acest nou an, te provocam sa te opresti o clipa si sa te gandesti. Esti atent si iti asculti propriul ECOU? Daca urmaresti ceea ce viata iti striga tie inapoi – exact precum ecoul baiatului din munti – poti deduce ce strigi de fapt tu in exterior catre viata ta si catre oamenii din ea?

 

La multi ani!!

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.