Shop
Ultimele 100 de articole

Minuni la mormantul parintelui Arsenie Boca

18 ianuarie 2020, , Vizualizări:
arsenie boca - sfatulparintilor.ro - facebook - 28954380_563676520676375_2151628730651429917_o


Oracol divin

Cei care l-au cunoscut pe parintele Arsenie Boca povestesc ca acesta era un om tacut si nimeni nu l-a vazut zambind. Era aspru si cu sine, dar si cu ceilalti. Parintele fascina multimile cu darul sau de a sti totul despre fiecare credincios pe care il privea in ochi. In scurt timp, el ajunsese sa fie considerat un fel de “oracol divin”! „Parintele era vazator cu duhul. In timpul razboiului, la usa chiliei se adunau puzderie de femei. Voiau sa intrebe despre soarta barbatilor plecati pe front si erau atat de multe, incat parintele nu mai avea timp sa le asculte pe fiecare in parte. Se uita in multime si, aratand cu degetul, zicea: «Tu, pune-ti o cruce dupa casa… Tu, pregateste pachet, ca sotul tau e ranit, dar traieste». Cateva zile mai tarziu, femeia se intorcea la chilie, spunand: «Ai avut dreptate, parinte. E ranit, dar traieste».


I-a adus pe multi pe drumul cel bun

Se spune ca in timpul cat a fost arestat, celula in care era inchis parintele Arsenie a fost gasita de gardieni descuiata in fiecare dimineata, asa incat au ajuns sa spuna ca nu ei trebuie sa-l pazeasca pe parintele, ci invers. De asemenea, sunt marturii ca la canal, urmarind sa-l umileasca pe parintele Arsenie Boca, l-au dus intr-o celula cu delincventi de drept comun. Rezultatul a fost ca delincventii s-au intors de la faptele lor rele, vazandu-l si ascultandu-l pe parinte, si l-au ocrotit.

 


“Propovaduiesc iubirea lui Dumnezeu si sfintirea oamenilor prin iubire”

Arsenie Boca (1910-1989), parinte ieromonah, teolog si artist roman, a fost staret la manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la manastirea Prislop, unde, datorita personalitatii sale, veneau mii si mii de credinciosi, fapt pentru care a fost hartuit de Securitate. A fost unul dintre martirii gulagului comunist, inchis la Securitatea din Brasov, dus la Canal, inchis la Jilava, Bucuresti, Timisoara si  Oradea. A pictat biserica din Draganescu (la 25 km de Bucuresti), supranumita Capela Sixtina a Orientului. A murit la 28 noiembrie 1989, in varsta de 79 de ani. A fost inmormantat, dupa dorinta proprie, la manastirea Prislop, la 4 decembrie 1989, prorocind ca aici va fi loc de pelerinaj. Despre activitatea sa, multi povestesc ca parintele Arsenie Boca i-a invatat pe oameni sa fie curati fata de lume si fata de Dumnezeu, sa dea Cezarului ce e al Cezarului (ascultare cetateneasca, dajdie etc.) si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu (cuget curat, suflet purificat si trup curatit de patimi).

Sursa www.indiscret.ro

foto: Facebook

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.