Shop
Ultimele 100 de articole

Incredibil ce efecte are! Descopera puterea uluitoare a lui MULTUMESC!

23 noiembrie 2018, , Vizualizări:
putere multumesc- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - feeling-2446129_1920

Inca de cand suntem mici suntem invatati sa spunem “Multumesc!”. Multumesc este rostit, deseori, mecanic, fara constientizarea adevaratei puteri pe care o are.

 

Acel “Multumesc!” spus din toata inima, cu gratitudine,  are un impact mult mai mare asupra persoanei careia ii esti recunoscator, decat un “Multumesc!” aruncat in aer cu jumatate de gura, mai mult din obligatie decat din placere.

 

Studii

Cercetatorii Adam M. Grant si Francesco Gino au studiat impactul pe care il are un “Multumesc!” sincer rostit la locul de munca. Au descoperit, astfel, o crestere cu peste 50% a situatiilor de ajutor intre colegi, dupa ce fiecare dintre ei si-a aratat aprecierea cu alta ocazie.

Intr-un alt experiement, directorul unei organizatii a multumit personal fiecarui angajat pentru contributia pe care o are in companie. Rezultatul? In saptamana urmatoare, vanzarile companiei au crescut cu 50%.

Universitatea din Georgia a realizat un sondaj de opinie ce a adus la suprafata un alt aspect al puterii lui “Multumesc!”. In familiile in care sotii isi arata recunostinta fata de eforturile depuse de celalalt, partenerii s-au aratat mai devotati unul celuilalt, le-a crescut stima de sine si s-au declarat mai fericiti in casnicie.

 

Beneficii

Atunci cand multumesti cu sinceritate cuiva, starea de spirit se schimba. Dar nu doar a celui caruia ii esti recunoscator, ci si a ta.

Iata ce se petrece cand spui multumesc.

 

Cel care multumeste

 

Cel caruia i se multumeste

 

Arata-ti aprecierea

Cu totii avem in jurul nostru oameni la care ne asteptam sa faca ceva pentru noi. Pot fi parinti, frati, surori, copii, colegi, prieteni etc. Ce-ar fi daca le-ai multumi pur si simplu, fara a avea un motiv anume. Spune-le cat de importanti sunt pentru tine.

 

Exercitiu

Poti face acest exercitiu acasa, in familie, sau la birou, cu colegii. Asezati-va in cerc, iar o persoana sta in centru. Cel din mijloc primeste recunostinta celorlalti pentru diverse motive.

 

 

Surse: huffingtonpost.com, unknowntoexpert.com

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax