Dependența de negativitate. Cum ieși din ea? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dependența de negativitate. Cum ieși din ea?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Dependența de negativitate. Cum ieși din ea?
Dependența de negativitate
Credit foto: depositphotos.com

Ești dependent de gândirea negativă? Descoperă de ce ai putea face acest lucru și ce poti face în acest sens.

Cât de des simți negativitate sau ai gânduri negative? De ce sinele rănit continuă să scoată negativitatea, chiar și atunci când ai putea încerca atât de mult să rămai binedispus și conectat cu adevărul? Există un motiv bun pentru asta. Energia eului nostru rănit de ego provine din controlul asupra obținerii plăcerii și evitarea durerii, ceea ce încearcă să o facă prin diferite forme de abandon de sine – în special auto-judecata. Crede că, dacă ne judecă suficient, vom face ceea ce trebuie să facem pentru a obține plăcere și a evita durerea. Devine dependent de negativitatea judecății de sine ca modalitate de control.

Sinele rănit își obține energia (însăși viața) din negativitate.

Fără negativitate, sinele rănit nu există. În acele momente când ești foarte conectat și „în flux”, sinele rănit nu funcționează – dar nu-i place să nu funcționeze. Așa că va începe cu portia sa de negativitate și judecată de sine ori de câte ori poate. În acele momente în care nu alegi în mod conștient să te conectezi cu sinele tău superior sau când o situație exterioară declanșează o veche frică, se poate muta cu ușurință înăuntru. De exemplu, te trezești în miezul nopții sau dimineața devreme. Încerci să te întorci la culcare, dar deodată îți apare în minte un gând negativ: „O, Doamne, am luat o decizie greșită și acum e prea târziu. Acesta va fi un dezastru”. „Trebuie să găsesc o modalitate de a câștiga mai mulți bani”. „Îmi voi începe dieta dimineața”. Si asa mai departe.

Ești oprit și alergi, plin de anxietate înainte de a te putea opri.

Sau cineva important pentru tine este distant sau nu răspunde. Simți o durere și apoi sinele tău rănit începe: „Trebuie să fi făcut ceva greșit din nou”. „El sau ea nu mă mai găsește atrăgătoare acum că au ajuns să mă cunoască”. — O să ajung singur. Sau crezi că șeful tău te ignoră și este atât de ușor pentru sinele rănit să ia asta personal: „Au descoperit că sunt inadecvat. Pur și simplu nu sunt suficient de bun pentru această meserie”. „Nu am destulă carisma. Sunt prea tăcut. Nu mă mai plac la această companie.” Odată ce sinele se simte rănit, poate trece de la un gând negativ la altul, câștigând energie pentru sine cu fiecare nouă credință falsă. 

Cu cât te simți mai rău, cu atât sinele rănit deține mai mult control. Sinele rănit se simte în siguranță atunci când decizia că toate aceste gânduri negative sunt adevărul real. 

Citeste si: 7 credinte puternice care te vor elibera de negativitate

Calea de ieșire din negativitate

 În timp ce adesea creăm sentimente negative de furie, frică, anxietate, rănire, vinovăție, rușine, depresie, goliciune și singurătate de către noi, propriile gânduri și comportament, sentimentele pozitive de iubire, compasiune, pace interioară, recunoștință și iertare nu sunt generate din interiorul corpului nostru. Aceste sentimente SUNT spiritul însuși și le experimentăm atunci când suntem deschiși să învățăm cu sinele nostru superior. Intenția noastră de a învăța despre a ne iubi pe noi înșine este o invitație la iubirea și compasiunea care sunt calea de a pătrunde în ființa noastră. Alegerea noastră de a învăța despre iubire este, prin urmare, cheia pentru a trăi sentimente pozitive.

Cea mai rapidă modalitate de a ieși din negativitatea eului rănit și de a-l energiza pe adultul iubitor este de a gasi compasiune pentru sinele rănit.

Îmbrățișarea eului rănit cu compasiune profundă ne scoate instantaneu din negativitate și ne pune în legătură cu sentimente plăcute. Când alegem o intenție plină de compasiune de a afla despre credințele false ale sinelui rănit, ne schimbăm imediat energia de la negativă la pozitivă. Cu cât facem asta mai mult, cu atât adultul iubitor este mai energizat. Dacă, de fiecare dată când simți sentimente negative, te deschizi imediat către compasiune și înveti despre sinele rănit, veți descoperi că energia de control a eului rănit devine din ce în ce mai puțina. La un moment dat, nu va mai avea suficientă energie pentru a te trage în jos, nici măcar în miezul nopții! Cu cât înveți să te iubești mai mult decât să te judeci, cu atât vei simți mai multă bucurie în viața ta.

Te mai poate interesa: 7 afirmatii si situatii negative pe care trebuie sa le eviti cu orice pret

sursa: innerbonding.com

foto: depositphotos.com

Data articol: 21/01/2023