Shop
Ultimele 100 de articole

DE FOLOS! 7 moduri cum sa te porti cu oamenii care SUBMINEAZA tot ce faci

03 decembrie 2018, , Vizualizări:
subminare

Ti s-a intamplat vreodata ca cineva sa ia in deradere meseria pe care o ai? Sau, poate, sa descurajeze un proiect nou, ca de exemplu o cura de slabire? Poate fi un coleg, un prieten sau chiar o ruda. Acest lucru se numeste subminare sociala si, desi pare inofensiva, ea poate duce la dezechilibre emotionale. Incepi sa te indoiesti de propriile capacitati, simti ca n-ai sprijin din partea nimanui si poti fi tentat sa dai inapoi.

 

Cel mai bine ar fi sa scoti din viata ta persoanele care incearca sa-ti puna bete in roate, insa, daca nu poti, iata 7 moduri in care ar trebui sa te porti cu acesti oameni.

 

 

Urmareste semnele

Inainte de orice, asigura-te ca persoana respectiva te submineaza cu adevarat. S-ar putea doar sa ti se para sau sa fie doar o greseala neintentionata a respectivului. Ca sa fi sigur, urmareste aceste semne. Cei care au obiceiul de a-i submina pe ceilalti se folosesc de negativitate si de obicei fac aceste lucruri:

 

 

Identifica motivele

Dupa ce esti sigur ca o persoana incearca sa-ti puna bete in roate, identifica si motivele pentru care face acest lucru. Te va ajuta sa intelegi de ce. De cele mai multe ori, principalul motiv este gelozia. Dar mai sunt si altele. Iata ce ai de facut

 

 

Vorbeste deschis

Comunicarea ar trebui sa fie principala arma in lupta impotriva subminarii. Sunt oameni care nici nu realizeaza ca sunt gelosi/invidiosi pe succesul celorlalti. Atunci cand le spui altora planurile tale, spune-le si cat de importante sunt pentru tine si mai ales cum te afecteaza modul in care ei incearca sa te distraga de la realizarea lor.

 

 

Nu mai da informatii

Nu mai da informatii cu privire la progresul facut sau bornele atinse, sau succesele repurtate. Cand cineva are obieceiul sa te submineze, orice mic pas facut inainte nu va putea fi savurat asa cum merita.

 

 

Schimba prietenii

Daca nu ai reusit sa-i convingi cu vorba buna, singura solutie ramasa este sa schimbi prietenii. Este mai greu daca vorbim de rude, dar nu imposibil. Petrece cat mai putin timp alaturi de aceste persoane si nu le da prea multe informatii.

 

 

Vezi partea buna

Desi exista parti negative ale acestei situatii, invata sa privesti si partea plina a paharului. De exemplu, poti fi mai motivat in atingerea telurilor propuse. Poti sa te ambitionezi ca sa-i demonstrezi contrariul persoanei care te submineaza.

In plus, in acest fel iti poti descoperi punctele slabe. E clar ca le ai din moment ce cineva atinge niste corzi sensibile.

 

 

Cere ajutor

Din nefericire, au fost persoane care au ajuns la depresie din cauza subminarii celorlalti. Daca simti ca nu poti face fata singur unor astfel de provocari, nu te sfii sa ceri ajutor specializat.

 

 

Sursa: wakeupyourmind.net

Cuvinte cheie:

Organic India
seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu