Cum sa-ti antrenezi vointa. 5 obiceiuri zilnice - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa-ti antrenezi vointa. 5 obiceiuri zilnice

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Cum sa-ti antrenezi vointa. 5 obiceiuri zilnice
Cum sa-ti antrenezi vointa - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - girl-843076_1920
Credit foto: Imagine de Free-Photos de la Pixabay

„Suntem ceea ce facem in mod repetat. Ceea ce inseamna ca excelenta este un obicei” – Aristotel.

Succesul inseamna o multime de lucruri marunte, facute foarte bine zi de zi.

Ceea ce pare un succes venit peste noapte este, de obicei, rezultatul unor eforturi facute in timp. Succesul este creat de oamenii care au obiceiuri bune si pe care le executa la nesfarsit. Iata 5 obiceiuri zilnice care te vor face mai puternic.

Meditatie

Meditatia este cea mai rapida si eficace cale de a-ti creste vointa. Prin meditatie iti antrenezi creierul sa se concentreze si sa nu hoinareasca fara rost. Cercetatorii au aratat ca dupa numai 2-3 zile de practicare a meditatiei timp de 10 minute, creierul tau va fi capabil sa se concentreze mai bine, tu vei avea mai multa energie si vei fi mai putin stresat. Meditatia inseamna concentrarea pe momentul prezent. 47 din viata umana este petrecuta fie pe ce s-a intamplat in trecut ori pe ceea ce o persoana va face in viitor. Acest lucru inseamna ca petrecem prea putin timp concentrandu-ne pe ceea ce facem acum.

10 semne ca ai un copil cu VOINTA PUTERNICA. Adevaruri pe care parintii trebuie sa le cunoasca!

Fractionare

Poate cel mai important obicei al intaririi vointei este fractionarea (procesul prin care o sarcina, un scop, un vis mare se imparte in bucatele care pot fi gestionare mai usor).

Daca ai avut vreodata un obiectiv iti amintesti cat de incantat erai la inceput. Te putea vedeai cat de bucuros erau cand obiectul era indeplinit – si iti placea ce vedeai. Iti imaginai toate lucrurile bune legate de „noul tu” si abia asteptai sa incepi lucrul pentru atingerea scopului.

Si apoi faci primii pas. Si dupa ce l-ai pus pe hartie brusc, ai un sentiment de panica, te simti coplesit. Nu vezi decat cat de mult trebuie sa muncesti pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Apoi, paralizezi pentru ca nu stii de unde sa incepi. Asa ca nici macar nu mai incerci sau iti pierzi perseverenta si nu mai continui.

Fractionarea functioneaza pentru ca iti schimbi atentia de la scopul mai mare la particele mici care sunt mai usor de inteles pentru creier. Daca esti atent la ceea ce trebuie sa obtii astazi sunt sanse mai mici sa te simti coplesit. Apoi zilele incep sa treaca, iar tu esti din ce in ce mai increzator ca vei ajunge sa-ti vezi visul cu ochii.

O dieta cu alimente cu un indice glicemic mic

Cand corpul proceseaza alimentele creeaza glucoza care este transportanta prin sistemul circulator. Glucoza este sursa de energie a creierului si este folosita pentru a gandi, crea si exercita vointa. Si de aceea trebuie sa ne asiguram ca ii oferim suficienta glucoza creierului pentru a o utiliza ca energie.

Orice aliment care contine calorii ii oferi creierului glucoza de care are nevoie. Insa conteaza si calitatea acestui combustibil. Spre exemplu, dulciurile vor cauza o cantitate rapida de energie insa doar pe termen scurt, insa va urma la fel de rapid o cadere asa ca, in scurt timp, creierul va avea nevoie din nou de o sursa de energie. Cel mai bine este sa folosesti produse care furnizeaza un nivel constant de gluciza. In acest fel, creierul va avea energie pe termen lung. Tocmai de aceea, cercetatorii sugereaza o dieta scazuta din punct de vedere al indicelui glicemic. Iata cateva dintre alimentele care isi gasesc locul aici: carne slaba (vita, pui, porc si peste), nuci alune, nuci pecan, nuca de acaju, fructe prospete (banane, afine, mare, cirese) si legume (inclusiv cartofi dulci, morcovi, ceapa).

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/09/2023