Shop
Ultimele 100 de articole

Cea mai mare greseala pe care o fac oamenii

10 noiembrie 2019, , Vizualizări:
Cea mai mare greseala pe care o fac oamenii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-828607_1920

„Pentru ca are incredere in el insusi nu incearca sa-i convinga pe altii. Pentru ca este conectat cu el insusi, nu are nevoie de aprobarea altora. Pentru ca se accepta pe el insusi, intreaga lume il accepta” – Lao Tzu.

 

Daca vrei sa devii intelept trebuie sa petreci o multime de timp discutand/citind despre experienta de viata a unor intelepti, incercand sa rezolvi propriile probleme cu care te confrunti si investigand viata, in general. In plus, orice claritate in gandire si intelepciune nu pot fi obtinute decat in urma a zeci de greseli.

Este important sa intelegi un lucru: greselile mari, cele care au un impact mare si mai ales dureros pot fi cele mai importante lectii din care ai o multime de invatat.

Greselile ii ajuta pe oameni sa evolueze. Sunt oportunitati nepretuite care reclarifica valorile de viata si care testeaza rezultatele gandurilor si a actiunilor intreprinse.

 

 

Una dintre cele mai mari greseli pe care o face cineva este sa nu se accepte pe el/ea insusi/asi

Multi oameni incearca sa fie perfecti. Asta nu face decat sa puna presiune pe ei insisi incercat sa fie mai bun decat sunt si asta inseamna ca traiesc constant sub presiune. Isi doresc sa devina mai buni, mai rapizi, mai puternici, mai frumosi, mai amuzanti, sa aiba si mai mult succes. Iar asta le transforma viata in iad. Chiar si atunci cand descopera calea spiritualitatii folosesc unitati de masura si se critica ei insisi. Ceea ce inseamna ca si in timp ce incearca sa mediteze/se roage tanjesc dupa perfectiune. Iar acest lucru este dureros. Devin astfel dependenti de autoperfectionare.

Toate acestea vor lua sfarsit cand se vor impaca cu ei insisi, cu natura lor. Scrierile spirituale vorbesc de faptul ca adevaratul eu al unei persoane este pur si simplu perfect. Ceea ce inseamna ca in interior perfectiunea a existat mereu insa a fost ascunda. Aceasta este cu adevarat revelatia pe care ar putea trai-o cineva. Odata inteles si trait acest adevar vei scapa de obsesia de a deveni perfect. Si atunci vei simti o mare usurare.

Acum te poti relaxa si accepta eul imperfect. Ti-ai putea bucura de tendintele enervante. Iar in momentul in care simti ca esti din nou cuprins de presiune, poti face un pas in spate si iti amintesti sa te bucuri de imperfectiunea ta.

In acest fel viata se transforma intr-o experienta. Poti incerca lucruri noi ca si cum te-ai juca, iar daca acestea nu functioneaza o iei de la capat, incerci altceva. Pentru ca acum stii va rezultatele propriilor eforturi nu sunt acelasi lucru cu tine insuti, sunt doar un experiment amuzant. Acum este momentul in care viata se transforma in bucurie pura.

 

Gandeste-te la diamant. Sunt cele mai scumpe si mai pretioase pietre din lume. Au fost create in milioane de ani la presiuni si temperaturi extreme. Numele diamantului provine din limba greaca antica, unde adamas insemna cel de necucerit, de nedistrus, iar in mistica grecilor antici diamantele reprezentau lacrimile zeilor. Fiecare diamant creat de natura este perfect, fara niciun defect. Au fost create in diferite culori, marimi si claritate. Toate sunt frumoase si speciale, la fel ca si oamenii.

Unul dintre cele mai mari daruri pe care ti-l poti face singur este sa-ti descoperi adevarata natura si sa incepi sa te iubesti asa cum esti. Mergi in fiecare zi in oglinda si priveste-te in ochi. Vezi stralucirea din ei si caut-o si in ochii celorlalte persoane din jurul tau.

Indiferent de ce ai facut sau ce timpuri traiesti acum, meriti sa fii inconjurat de lumina vibranta care vine din adanctul tau si care arata cine esti cu adevarat.

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.