Ce faci cand oamenii toxici sunt din familia ta? Cum sa ii tii departe de tine - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce faci cand oamenii toxici sunt din familia ta? Cum sa ii tii departe de tine

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Ce faci cand oamenii toxici sunt din familia ta? Cum sa ii tii departe de tine
Ce faci cand oamenii toxici sunt din familia ta

Cu totii stim ca oamenii toxici nu ne fac deloc bine si ca trebuie sa-i ocolim. Dar ce faci cand oamenii toxici sunt familie? Cum poti sa ii tii departe de tine?

Oamenii toxici apar in toate formele. Pot fi prietenii tai, pot fi persoane pe care abia daca le cunosti, dar si membri ai familiei. Cand ai de-a face cu cineva toxic, trebuie sa stii ca nu ii datorezi nimic. Desigur, daca vorbim despre mama ta sau despre tatal tau, ei au tendinta de a te controla deoarece ei te-au adus pe acesta lume. Totusi, daca esti deja adult, nu te mai pot forta sa faci nimic. Nu trebuie decat sa te muti.

Oamenii toxici tind sa vizeze oamenii care nu merita tratamentul pe care il primesc.

Ei gasesc cei mai amabili si mai grijulii oameni pe care sa-i “toace”. Da, este foarte gresit. Insa nu este vina ta. Ci a lor. Mai mult, nu toti oamenii toxici isi dau seama ca sunt toxici. Nu ar trebui sa le mai permiti sa fie in viata ta, daca nu accepta sa se schimbe. Daca dupa toate incercarile tale de a remedia situatia, persoana respectiva nu demonstreaza ca ar vrea sa se schimbe, atunci este clar ca trebuie sa limitezi si chiar sa tai comunicarea cu acea persoana.

Citeste si: 6 tipuri de oameni toxici de care n-ai nevoie in viata ta. Numarul 4 e cel mai periculos

Meriti respect

Orice persoana merita respectul si atat timp cat il oferi, trebuie sa-l si primesti inapoi. Daca acest lucru nu se intampla, nu are sens sa iti mai pierzi timpul. Acesti oameni pot ajunge sa-ti distruga imaginea de sine daca le permiti sa stea prea mult in preajma ta. Esti mai puternic decat crezi. Nu te lasa pacalit.

Desi s-ar putea sa-ti fie frica pentru ca ai avut de-a face cu aceasta persoana atat de mult timp, poti sa o faci. Te poti elibera si te poti dezvolta. Trebuie sa faci unele schimbari si nu poti face acest lucru cu oameni toxici in jurul tau, care incearca sa te controleze. Cu cat devii mai responsabil, cu atat viitorul tau va deveni mai bun.

Nu rata nici: 7 tipuri de parinti toxici. Te recunosti?

Ia aceste cuvinte in serios.

Nu tu esti cel care greseste. Traieste-ti viata! Nu lasa pe altcineva sa se bage in povestea ta. Poate fi greu la inceput, insa merita sa incerci, pana la urma. Meriti sa fii fericit, departe de toxicitatea celor din jur. Chiar daca acestia sunt familia ta. Nu ii lasa sa iti spuna ce sa faci si cine sa fii. Viata este prea scurta pentru a lasa pe altcineva sa-si traiasca viata prin tine.

Sursa: awarenessact.com

foto: depositphotos.com

Data articol: 22/06/2022