Ce este un suflet legat? Semne ca ti-ai format unul si cum sa il distrugi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce este un suflet legat? Semne ca ti-ai format unul si cum sa il distrugi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Ce este un suflet legat? Semne ca ti-ai format unul si cum sa il distrugi
suflet legat

Daca simti o conexiune puternica cu cineva, in acel moment este profunda si cuprinzatoare sansa ca tu sa iti fi legat sufletul fata de persoana in cauza.

Ce este un suflet legat?

Sufletul legat este o legatura spirituala si o legatura emotionala puternica intre doua persoane. Desi o legatura sufleteasca se poate intampla in orice tip de relatie, se simte de obicei dupa momente de intimitate sau sex. Legaturile sufletesti se pot forma pe patru cai diferite – fizica, emotionala, spirituala si sociala. Sufletul legat este adesea confundat din greseala cu ideea sufletului pereche; conceptul este similar, dar legaturile sufletesti pot fi nesanatoase si toxice, in timp ce sufletele pereche nu sunt niciodata.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Exista legaturi sufletesti pozitive care leaga doi oameni impreuna in ochii lui Dumnezeu.

Acest lucru creeaza o legatura intensa intre un cuplu. Exista si legaturi sufletesti toxice care pot fi folosite de diavol. De obicei, credinta este ca atunci cand sufletul legat se formeaza prin intimitate sexuala in afara casatoriei, aceasta pangareste o persoana.

Potrivit terapeutului in relatii Ronnie Ann Ryan, „Sufletul legat apare atunci cand te simti profund conectat cu cineva, chiar daca nu-l cunosti de mult. Ar putea fi valabil si pentru o relatie de prietenie sau de dragoste pe termen lung, cum ar fi atunci cand nu va puteti imagina ca sunteti fara cineva. Exista ceva care va leaga pe amandoi.”

Ryan continua: „Acest lucru ar putea fi reciproc, dar ar putea fi si intr-un singur mod, in care dai fara sa primesti prea mult in schimb”.

Sufletul legat este de vina atunci cand o persoana inca mai are sentimente pentru cineva de care s-a despartit de mult. Legatura sufleteasca inseamna ca au ramas ramasite din acea conexiune intre cei doi, chiar daca ei au incheiat relatia cu mult timp in urma.

Citeste si: Alege un ochi si afla ce tristete se ascunde in sufletul tau!

Tipuri de suflete legate

Se spune ca exista doar patru categorii principale de legaturi sufletesti: fizice, emotionale, spirituale si sociale. Acestea pot fi formate prin casatorie, afaceri, prietenie si chiar sex.

Suflet legat fizic

Acest suflet legat este adesea creat ca urmare a unui act sexual cu cineva, de obicei in afara casatoriei. Daca ati creat o legatura sufleteasca cu o persoana prin inselare, atunci probabil ca este inevitabil.

Cu toate acestea, Ryan avertizeaza: „Daca dai vina pe comportamentul tau din cauza unui suflet legat, de parca nu te poti abtine din cauza conexiunii tale, atunci este timpul sa reevaluezi relatia”.

Suflet legat emotional

Acest suflet legat se formeaza atunci cand te-ai conectat la nivel emotional. In timp ce de obicei este format cu prieteni, puteti avea aceasta legatura sufleteasca cu aproape oricine – sotul, copilul, cel mai bun prieten sau chiar coleg de serviciu.

Sufletul legat este menit sa va ajute sa ramaneti pe pamant si sa aveti un suport pe care sa va sprijiniti. De exemplu, sa ai un prieten apropiat fata de care ai incredere in momentele grele.

Cu toate acestea, sufletul legat poate fi toxic daca legatura este venita dintr-o singura directie. Acest suflet legat „necooperant” se intampla atunci cand cealalta persoana incearca sa te controleze sau sa te manipuleze pentru a o iubi sau a schimba cine esti in nucleul tau. Poate fi dificil sa parasesti o situatie din cauza sufletului legat.

Suflet legat spiritual

Sufletul legat spiritual se formeaza atunci cand conexiunea ta cu cineva devine o legatura sufleteasca mai profunda, fie ca este vorba de cineva din viata ta, cu Dumnezeu sau cu o alta putere superioara. Acest suflet legat de obicei se transforma intr-o conexiune spirituala puternica.

Un suflet legat spiritual este menit sa aduca implinire la un alt nivel, ajutandu-va sa obtineti cunostinte si intelepciune pe parcurs. Din pacate, o legatura sufleteasca toxica se poate forma si altfel; cealalta persoana poate avea intentii rele si va ignora adevaratele nevoi si sentimente.

Suflet legat social

Deoarece oamenii sunt fiiinte sociale, nu este de mirare ca formam conexiuni cu ceilalti prin socializare. Sufletul legat social se formeaza prin situatii si interactiuni sociale, adesea intre prieteni si alte grupuri sociale.

Scopul unei legaturi sufletesti sociale este sa te conectezi cu cineva cu aceleasi pasiuni ca tine si sa ai o alta persoana care sa aiba grija de tine si de care poti avea grija.

O legatura cu sufletul social toxic se formeaza prin conectarea cu cineva care poate avea propriile intentii ascunse si ar putea fi determinat in a-ti pune bete in roata.

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie:
Data articol: 17/08/2022