Ce ar face Iubirea acum? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce ar face Iubirea acum?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Ce ar face Iubirea acum?
Ce ar face Iubirea acum

Este întrebarea pe care e indicat să ne-o adresăm în momentele de cumpănă ale vieții. În momentele de luptă interioară. Pentru a afla răspunsul inimii în situații în care nu știm ce avem de făcut, aceasta este cea mai bună întrebare posibilă. Însă e nevoie să ne pregătim pentru răspunsul pe care îl vom primi.

Pentru că, punând aceasta întrebare, nu ne vom mai raporta la vechile sisteme de credințe, la vechile judecăți legate de ce e bine sau rău, la conștiința colectivă care postulează clar ce este acceptabil și ce nu sau la ce am învățat în cei 7 ani de acasă. Nu. Ne vom raporta la un cu totul alt reper.

Iar asta s-ar putea să nu placă în totalitate tuturor părților din noi. S-ar putea să nu placă deloc părților din noi care vor să controleze un anumit rezultat, din frică. S-ar putea să nu placă părții din noi care vrea ca lucrurile să decurgă într-un anumit mod. Și s-ar putea să nu placă deloc părților nealiniate la Iubire ale celor din jur.

Așa că pentru a auzi cu adevărat răspunsul la această întrebare, e nevoie de curaj. Curajul de a lăsa Iubirea să curgă, știind că pentru asta uneori e nevoie să lași să fie distruse multe atitudini, credințe, părți din tine sau din viața ta care nu sunt pe frecvența Iubirii. Curajul de a lăsa Adevărul să te însoțească la fiecare pas, știind că pentru asta uneori e nevoie să rămâi gol în fața ta.

Așa putem afla că e nevoie să dăm drumul acolo unde credeam că încă e nevoie să rămânem. Sau să continuăm să punem energie acolo unde o parte din noi renunțase deja. Așa putem să aflăm că e nevoie să spunem că ne pare rău. Să devenim vulnerabili. Sau din contră, să fim fermi. Să ne spunem adevărul, indiferent de reacția celuilalt.

Citeste continuarea aici.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 04/08/2022