Biologia dragostei. Ce fac celulele umane cand iubesti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Biologia dragostei. Ce fac celulele umane cand iubesti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Biologia dragostei. Ce fac celulele umane cand iubesti
Zodiile care se vor indragosti
Credit foto: pexel.com

Ce legatura exista intre celulele umane si dragoste? Dr. Bruce Lipton, biolog specialist in celule stem, autorul volumului best-seller – The Biology of Belief (Biologia credintei) – denumeste acest lucru “Efectul Luna de miere”.

Toata lumea isi aminteste de vremurile cand erau indragostiti si simteau fluturi in stomac. In timpul acestei perioade, conform spuselor lui Lipton, perceptia noastra asupra lumii se dilata, iar ochii vad altceva. Nu trebuie sa fii neaparat indragostit de o persoana. Chiar si atunci cand iubesti insasi viata, perceptia este aceeasi. Ne asumam riscuri, experimetam lucruri noi, incercam activitati sau haine noi, ascultam mai mult, impartasim mai multe si petrecem mai mult timp pentru placerea noastra. Nu mai observam soferii agresivi, aglomeratia de pe strada sau de la magazine, suntem pierduti in visare si in cantece de dragoste.

Vibratia iubirii

Pe cat de uimitor pare, fiecare celula a corpului se comporta ca un intreg, spune Lipton. In interiorul corpului, 50 de miliarde de celule conlucreaza pentru a se ajuta reciproc, astfel incat inima sa bata, plamanii sa respire si alte milioane de actiuni sa se petreaca. Cand noi iubim, celule noastre au vibratia dragostei. Proteinele, de exemplu, explica Lipton, se infasoara intr-o structura organica ce raspunde la semnalele mediului inconjurator, iar creierul interpreteaza aceste mesaje. Lipton spune ca exista o diferenta majora intre structura proteica atunci cand esti indragostit si cea atunci cand esti iritat.

In anii ’80, Lipton a descoperit ca membrana celulara este, de fapt, creierul celulei si ca semnalele primite (de dragoste sau orice alta emotie) sunt principalele surse de boala. Epigenetica studiza cum schimba reactiile chimice de la nivelul celulelor structura genetica. S-a descoperit astfel ca stresul, dieta, comportamentul, toxinele si alti factori activeaza reactii chimice care modifica structura ADN-ului. Lipton spune ca perceptia pe care o avem asupra mediului inconjurator este 90% responsabila de sanatatea noastra.

Te mai poate interesa: Calea spre fericitarea ta. 5 moduri sa te iubesti asa cum esti

Puterea perceptiei

Potrivit lui Lipton, perceptia asupra mediului are o mai multa influenta asupra sanatatii decat medicamentele. Ceea ce inseamna ca avem mai multa putere de vindecare decat produsele farmaceutice. “Oamenii nu sunt victimele propriilor gene. Putem sa ne schimbam perceptia pentru a ne schimba starea de sanatate”, explica Lipton. Cum se intampla acest lucru?

Amintirile perceptuale si credintele sunt stocate in membrana celulara care transmite constant informatii catre creier. Mintea raspunde acestor mesaje vibrationale creand coerenta intre credinta si realitate. Cu alte cuvinte, cand celulele trimit un mesaj mintii, mintea lucreaza pentru a crea aceeasi realitate chimica si in corp. Daca crezi ca te vei imbolnavi, mintea va coordona celulele in asa fel incat acest lucru sa se manifeste. Daca celulele transmit semnale de vitalitate si sanatate, mintea va actiona in consecinta. Lipton a descoperit in diverse studii ca, desi erau adoptati, copiii au facut cancer ca si parinti adoptivi, cu toate ca aveau gene diferite.

Download subsconstient

Potrivit cercetarilor, boala este “sadita” in primii 6 ani de viata ai unui om, din cauza credintelor “download”-ate de la parinti in subconstient. In acesti ani, copiilor le este greu sa faca diferenta intre realitate si fantezie, de aceea absorb rapid  tot, bun sau rau. In mod automat, creierele copiilor ruleaza credintele parintilor, pana cand sunt expusi unor alte credinte care vor “incolti” in mintea lor.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/02/2023