5. Imitarea trecutului
“Ziua cartitei” este un film grozav, dar in viata reala este un cosmar. Succesele trecute pot servi ca o incurajare pentru viitor, insa nu ar trebui sa se transforme in tipare dupa care sa actionezi mereu si mereu. Fericirea merge mana in mana cu schimbarea si dezvoltarea personala. Daca iti schimbi job-ul pentru a avea aceeasi pozitie, dar la o alta companie, nu ai facut altceva decat sa imiti trecutul. Iti promiti ca nu te vei mai intalni cu persoane care beau in nestire si, cu toate acestea, te trezesti ca iei cina cu cineva care este mai sus decat un zmeu.
Ia o foaie de hartie si noteaza-ti sincer ce ai facut in ultimii 5 ani din punctul de vedere al sanatatii, profesiei, relatiilor. Esti mai bun decat acum 5 ani? Daca trebuie sa te gandesti prea mult la raspuns, inseamna ca n-ai facut prea mult.
6. Proiectezi trecutul in viitor
Poate ca ai fost agresat sau discriminat la un moment dat, ai realizat asta, dar ai hotarat sa gestionezi situatia intr-un mod nefericit. Si, in loc sa tratezi oamenii asa cum ti-ai dori tu sa fii tratat, ii tratezi asa cum ai fost tratat tu in trecut. Partenerul tau e agresiv, iti lovesti si tu copiii fara motiv.
Prietenii tai obisnuiesc sa intarzie la intalniri, iar tu incepi sa-i barfesti. Incercand sa te razbuni pentru fiecare suferinta este o misiune imposibila si chiar stupida. Este adevarat ca oamenii raniti ranesc la randul lor, rasismul duce la rasism, insa daca faci o schimbare, binecuvantezi si trimiti iubire, lucrurile se pot schimba.
7. “Mostenesti” trecutul
Daca tatal tau a fost iute la manie, asta nu inseamna ca si tu trebuie sa faci la fel. Parintii nostri au avut cele mai bune intentii, insa ideile lor de succes si fericire sunt foarte diferite de ale noastre. Insecuritatea parintilor nostri se transforma in pasivitate si lipsa curajului pentru noi.
Sursa: mindbodygreen.com
Citeste continuarea: 1 2