As fi fericit sa…
De fapt, nu ai niciun chef sa o faci. Imagineaza-ti ca iubitul tau iti spune, „Vrei sa vii sa ma iei de la aeroportul din Craiova (tu locuind in Bucuresti)?”. Sau seful tau iti cere sa preiei inca un proiect desi mai ai alte 12 pe cap. In ambele situatii esti intr-o situatie complicata. Insa decat sa-ti superi iubitul sau sa-ti dejamagesti seful, raspunzi cu zambetul pe buze: „Cu placere”. Adevarul este ca nu stii cum sa spui „nu”. Si mai rau, odata ce ai spus da esti obligata sa duci lucrurile pana la capat. In cazul sefului tau, daca nu faci ceea ce iti cere ti-ai putea pierde slujba. Dr Cora sugereaza la CNN, „daca simti ca situatia este pe cale sa te depaseasca nu-ti fie teama sa-l intrebi pe sef care sunt proiectele prioritare”.
Vom vedea
Definitia lui „Vom vedea” este: „Nu vom face asta”. Toti parintii folosesc aceasta propozitie intrucat nu cred ca ceea ce fac copiii lor este interesant, insa nu au suficient curaj sa o si spuna cu voce tare. Insa daca o folosesti prea des, copilul va intelege mecanismul ceea ce va avea ca efect deteriorarea relatiei intre voi. Nancy Darling, profesor de psihologie la Oberlin College, a spud pentru Redbook: „Daca, pe termen lung copiii te prind cu minciuna, isi pierd increderea in tine. Copiii au nevoie ca parintii lor sa fie un munte de siguranta si fiecare minciuna erodeaza cate putin acea sigurata.”
Nu rata nici: 4 minciuni care te impiedica sa fii fericit. Ti le spui si tu?
Va las sa plecati
Nu, de fapt iti doresti sa fii lasat tu sa pleci. Sa-i spui cuiva care te pistoneaza incontinuu „Trebuie sa plec” poate parea lipsit de politete. Asa, prin intoarcerea din condei, te prefaci ca tu opresti persoana respectiva din treburile sale, pentru a-i asculta plangerile neincetate. „Minciuni albe”, le caracterireaza Psychology Today intrucat nu sunt menite sa insele pe cineva. Foloseste-le pentru a intra in gratiile celorlalti.
Sursa: rd.com
Citeste continuarea: 1 2