6 minciuni pe care le spui zilnic - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 minciuni pe care le spui zilnic

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 6 minciuni pe care le spui zilnic
minciuni pe care le spui zilnic

In viata de zi cu zi fiecare om spune tot felul de lucruri, mai mult sau mai putin adevarate. Unele par minciuni nevinovate, iar pentru altelear trebui sa depui eforturi pentru a ti le aminti.

Iata 6 minciuni pe care le spui zilnic.

Te-ai descurcat excelent

In afara faptului ca ai esuat lamentabil. Toti oamenii isi doresc sa aiba succes in orice activitate s-ar implica. Este bine pentru imaginea lor de sine sa se intample astfel. Iar in societatea moderna oamenii au inceput sa fie felicitati chiar si daca au terminat pe pozitia a 12-a. Insa nici macar copiii nu se lasa inselati de un premiu fals. De fapt, „micutii isi dau seama imediat cine exceleaza si cine se chinuie”, asa cum Ashley Merryman, co-autor al Top Dog: The Science of Winning and Losing, a scris in New York Times. „Cei care sunt depasiti o stiu si renunta in vreme ce persoanele care se descurca bine se simt inselati cand nu li se recunosc meritele”. Chiar si narcisistii adulti nu le lasa prostiti mereu.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Am avut (scrie ce numar doresti) de parteneri sexuali

O, da, sigur. Se pare ca nici barbatii si nici femeile nu dezvaluie numarul adevarat. Intr-un sondaj recent, femeile heterosexuale au raportat 8,6 barbati cu care s-au culcat in vreme ce barbatii au avut o medie de 31,9 partenere de amor. Insa, sustine psihologul Norman R. Brown de la Universitatea din Michigan sustine ca aceste cifre sunt umflate. Pentru ca femeile se bazeaza pe o enumarare clara. „Au tendinta de a spune, <Pur si simplu stiu> si daca le intrebi cum de stiu, respund, <A fost Stefan, Mihai etc>”, a spus Brown in Livescience.com. In schimb, barbatii folosesc aproximatia, „o strategie care produce o exagerare in plus”.

Citeste si: 5 minciuni care te tin intr-o relatie de cuplu toxica

Nu mai am nicio intrebare

Ba da, ai. Insa cei mai multi oameni nu sunt dispusi sa para ca nu au inteles si sa intrebe, <Vrei sa-mi explici o data asta?>. In loc de asta, par ca au priceput tot si ca nu mai au nevoie de informatii in plus. Insa treci peste asta, te invata expertii. „Daca ai intrebari care pot influenta abilitatea de a face o treaba buna, trebuie sa gasesti cateva raspunsuri”, sustine consultantul corporate Gabriela Cora. Daca iti este teama pentru reputatia ta, sugereaza CNN „prefateaza-ti intrebarea spunand ca doar vrei sa fii sigur ca ai inteles totul”.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/10/2021