5 teluri imposibile la care ar trebui sa renunti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 teluri imposibile la care ar trebui sa renunti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 5 teluri imposibile la care ar trebui sa renunti
teluri imposibile

Ce este un tel imposibil? Este un scop care nu poate fi atins de nicio fiinta umana. Poate ca tu esti ghidat in prezent dupa credinte de genul: „Daca il poti planifica atunci il poti si atinge” sau „Poti obtine absolut orice daca ai starea mentala potrivita”.

Aceste doua valori pot fi aplicate multor scopuri, insa adevarul este ca exista altele care pur si simplu nu pot fi atinse. Partea proasta este ca daca ti-ai stabilit aceste obiective nu doar ca vei pierde timp, bani si eforturi imense insa vei sfarsi simtindu-te frustrat nu pentru ca nu te-ai fi straduit suficient, ci pentru ai plecat in urmarirea unor astfel de teluri.

Iata 5 teluri imposibile la care ar trebui sa renunti.

Trebuie sa fac pe toata lumea fericita

Adevarul este nu poti face pe cineva fericit. Da, tehnic nu ai nicio puterea in aceasta privinta indiferent de eforturile supraomenesti depuse. Pentru ca fiecare om este responsabil pentru propria fericire sau nefericire. Insa acest scop este stabilit intr-o multime de relatii. Ai fost vreodata implicat intr-o relatie in care indiferent de ce ai facut si cate ai oferit, el sau ea nu a fost niciodata fericit/a? Este adevarat ca poti influenta fericirea altor persoane, insa, in ultima instanta, nu poti face pe nimeni fericit.

Trebuie sa fiu perfect si sa nu fac nicio greseala

Daaa, asta este cheia succesului: sa fii perfect si sa nu gresesti niciodata. Observa cat de perfecti sunt oamenii de succes. Bineinteles ca ei nu au facut niciodata o greseala in viata lor. Speram ca ai remarcat umorul din aceste fraze.

Citeste si: Educatie copii: Cum sa inveti copilul sa-si stabileasca obiective tangibile

Nu pot avea esecuri. Tot ce fac trebuie sa fie un succes

Acest scop merge alaturi de cel cu numarul doi: adica sa crezi ca trebuie sa fii perfect pentru a avea succes. Una dintre ironiile acestor doua teluri imposibile este ca de fapt tu incerci sa elimini teama de critica. Oamenii se tem de critica si de esec. De cate ori nu ai fost oprit din incercarea de a face ceva nou de ganduri precum „Ce vor zice ceilalti daca fac asta?” sau „Daca incerc si dau gres?”.

Imagineaza-ti cum ti se va schimba viata daca nu-ti va mai fi frica de esec sau nu vei mai fi ingrijorat legat de ce vor spune ceilalti despre tine. Asta se va intampla daca renunti la acest scopuri imposibile.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/04/2022