5 obiceiuri ale celor mai optimisti oameni - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 obiceiuri ale celor mai optimisti oameni

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 5 obiceiuri ale celor mai optimisti oameni
obiceiuri ale celor mai optimisti oameni - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - umbrellas-6940014_1920

Optimistii sunt mai sanatosi, mai putin stresati si au un risc mult mai mic de a face atac cerebral decat cei care vad tot timpul jumatatea goala a paharului.

Iata 5 obiceiuri ale oamenilor optimisti pe care le poti imprumuta si tu. Ele apar in caretea “Optimism contagios”, scrisa de David Mezzapelle.

1. Sunt recunoscatori

Totul incepe cu binecuvantarile. Daca nu esti recunoscator pentru lucrurile bune din viata ta, nu vei fi niciodata multumit. Fa un “inventar” al tuturor lucrurilor bune din viata ta. Nu neglija nici obstacolele, esecurile si lucrurile grele. Ele nu sunt altceva decat niste borne ale intelepciunii tale pentru care trebuie sa multumesti, caci te-au facut sa vezi o alta perspectiva a lucrurilor. Ti-au dat putere, te-au invatat sa fii perseverent si rabdator.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

2. Iarta

E mai usor de zis decat de facut, insa daca nu ierti nu-ti poti gasi linistea. Cel mai usor ca sa poti ierta este sa te gandesti la trecut ca la trecut si sa-l lasi in urma. Apoi, gandeste-te ca, probabil, persoana care ti-a gresit si-ar dori sa stearga ce-a fost. Fa pace cu trecutul tau, astfel incat sa nu-ti tulbure prezentul. Cand vei reusi asta, vei avea o viata pozitiva si fericita.

Nu rata nici: Ce calitati ai in functie de culoarea preferata

3. Tranforma invidia si gelozia in energie

Atunci cand esti gelos sau invidios pe cei din jur te ranesti pe tine insuti. Universul nu-ti datoreaza nimic pentru ca cineva este pur si simplu mai bun decat tine. Canalizeaza-ti aceasta energie negativa in ceva constructiv, care sa iti intareasca brandul personal. Afla ce au facut persoanele de succes si urmeaza-le exemplul fara resentimente.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/02/2022