Shop
Ultimele 100 de articole

19 semne concrete ca esti un CIUDAT

21 mai 2018, , Vizualizări:
personalitate INFJ - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - person-3398381_1920

Stii ce inseamna personalitate INFJ? Vine de la acronimul in engleza pentru Introversion (interiorizare), Intuition (intuitie), Feeling (sentiment) si Judging (judecata). Este considerat tipul de personalitate cel mai rar intalnit. Doar 2% din populatia de pe pamant apartine tipului de personalitate INFJ.

 

 

Oamenii INFJ sunt etichetati drept avocati si, totodata, sunt considerati inteligenti din punct de vedere emotional, misteriosi si intuitivi.

 

 

Testul acesta de personalitate numit indicator Myers-Briggs a fost dezvoltat in 1940. Orice persoana este analizata potrivit urmatoarelor categorii:

Extrovertit vs Introvertit

Ganditor vs Sentiment

Judecare vs Observare

Simturi vs Intuitie

 

 

Asadar, potrivit acestor criterii o persoana este inclusa intr-o categorie sau alta. Insa nu este usor sa descoperi un INFJ tocmai pentru ca foarte putini oameni se incadreaza aici.

 

 

Cei care apartin INFJ sunt prieteni minunati, lideri excelenti, empatici si foarte muncitori.

 

 

Semne care indica faptul ca ai personalitate INFJ

De obicei, oamenii acestia se simti singuri si diferiti. Tocmai pentru ca sunt atat de putin le este dificil sa gaseasca o alta persoana care sa vada lumea la fel ca ei.

 

 1. Inca din copilarie isi dau seama ca sunt diferiti fata de ceilalti copii. Sunt genul de oameni care obtin „totul sau nimic”.

Nu le place sa-si iroseasca timpul pe lucruri lipsite de importanta, intotdeauna aleg calitatea in defavoarea cantitatii. Stau departe de oamenii incorecti.

 

 

 

 1. Datorita caldurii lor, ii atrag pe ceilalti. Adesea, se intampla ca un necunoscut sa-si deschida inima si sa-si dezvaluie cele mai adanci secrete in fata unei persoane INFJ.

Ceilalti oameni se simt confortabil in preajma lor mai ales ca oamenii cu o astfel de personalitate sunt si buni ascultatori.

 

 

 

 1. Totodata sunt empatici si stiu foarte multe lucruri datorita intuitiei lor ascutite. Tot intuitia ii ajuta sa vada adevaratul caracter al cuiva chiar daca s-au vazut o singura data.

 

 

 

 1. Cand un prieten face ceva gresit persoana INFJ are tendinta de a fi iertatoare intrucat stie cauza acelui comportament gresit, ca de exemplu o trauma trecuta sau din pricina insecuritatilor sale.

 

 

 

 1. Nu sunt interesati de povestile spuse de alti daca detecteaza ca nu sunt adevarate. Intotdeauna vor sa li se spuna adevarul. Acest oameni sunt foarte buni in sesizarea minciunilor sau ale jumatatilor de adevar.

Nu au nicio problema sa se indeparteaza de o persoana manipulatoare sau prefacuta.

 

 

 

 1. Le plac aventurile, calatoriile si experientele de viata din care pot invata lucruri noi si care ii ajute sa se descopere pe sine.

 

 

 

 1. Unii oameni cred ca persoanele INFJ sunt extrovertite datorita abilitatilor lor sociale, insa de fapt sunt introvertite.

 

 

 

 1. Dar nu stau foarte mult la petreceri intrucat ii lasa fara energie. Mai degraba prefera un gratar impreuna cu prietenii decat sa mearga in cluburi. Desi pot oricand vorbi in fata oamenilor, nu le place sa se amestece in multime.

 

 

 1. Dupa o vreme, simt nevoia sa petreaca putin timp singuri pentru a se reincarca cu energie. Au idei clare legate de lumea inconjuratoare, vor sa schimbe societatea si nu isi abandoneaza niciodata credintele.

Daca se intampla ca in cariera sau relatie sa existe ceva nu le indeplineste standardele atunci vor renunta la jobul sau relatia respectiva.

 

 

 

 1. Doi trei prieteni si munca de unul singur – sunt preferintele unui INFJ. Prieten, in acceptiunea acestor oameni inseamna cineva loial si saritor indiferent de cat de mult timp a trecut de cand s-au vazut ultima oara.

 

 

 

 1. Desi sunt buni oameni de echipa nu le plac intalnirile cu colegii sau cu alte grupuri. Prefera sa lucreze de acasa sau intr-un birou cu oameni care ii plac.

 

 

 

 1. Nu se dau in vant dupa discutiile marunte pentru ca le consuma energia. Daca vorbesti cu un astfel de om, abordeaza subiecte importante nu barfe.

 

 

 

 1. Daca vrei ca o sarcina sa fie dusa la bun sfarsit in timp util, angazeaza un om cu personalitate INFJ, pentru ca nu renunta niciodata. Intotdeauna va face munca de calitate datorita faptului ca este foarte atenta la detalii.

 

 

 

 1. Din nefericire, totusi, pun totul la inima si vor perfectiunea asa ca fii atent cand critici persoanele INFJ. Sunt visatori insa si oameni de actiune, insa atunci cand se confrunta cu esecul pot cadea in depresie sau pot deveni anxiosi.

 

 

 

 1. Sunt buni vorbitori, insa si scriu excelent. Pentru ca sunt introvertiti, le place sa petreaca timpul singuri, sa dezvolte abilitatile si hobby-urile. Le place sa astearna pe hartie ceea ce simt.

 

 

 

 1. Tocmai de aceea, multi dintre ei devin scriitori de succes. Iau decizii pe baza intuitiei si emotiilor lor si, in functie de cum se simt, fac judecati de valoare.

 

 

 

 1. Pentru ei este important cum sunt tratati si au intotdeauna incredere in propriile instincte. Sunt ganditori si suflete vechi care analizeaza totul. Acesti oameni petrec mult timp citind sau facand cercetari.

 

 

 

 1. Au nevoie de prieteni extrovertiti care sa-i ajute sa se relaxeze, sa-i invete sa nu ia intotdeauna lucrurile in serios. Ca vizionari privesc intotdeauna imaginea de ansamblu. Au tendinta de a gandi in perspectiva. Sunt excelenti planificatori, se concentreaza pe scopul propus si fac totul pentru a-l atinge.

 

 

 

 1. Uneori, persoanele INFJ uita de prezent, asa ca au nevoie de oameni cu picioarele pe pamant care sa le reaminteasca sa se concentreze si pe prezent. Le place sa-i ajute, motiveze si inspire pe altii.

 

 

 

Totodata, sunt gata sa ofere compasiune si confort celor care au nevoie de ele. Sunt in cautarea relatiilor profunde, pline de semnificatie.

 

 

 

Sursa: realpositiveexperience.com

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax