Simboluri si semnificatii. 10 simboluri spirituale si semnificatia lor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Simboluri si semnificatii. 10 simboluri spirituale si semnificatia lor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Simboluri si semnificatii. 10 simboluri spirituale si semnificatia lor
simboluri si semnificatii - lotus - mandala - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - violet-1340083_1920

Simboluri si semnificatii. Simbolurile spirituale pot fi vazute peste tot in lume. De fapt, sunt atat de raspandite la nivel mondial incat este posibil ca ochii sa-ti treaca in graba peste ele si nici sa nu le mai remarci. Mai ales daca nu stii care este adevarata lor semnificatie.

Hamsa

In ebraica, hamsa inseamna 5 si reprezinta o amuleta in forma de palma in mijlocul careia se afla un ochi. Scopul sau era indepartarea energiei negative si de protectie impotriva deochiului. Multe religii au folosit acest simbol in scop propriu, inclusiv crestinismul, islamismul, budismul sau hinduismul.

Simboluri si semnificatii

Floarea vietii

Acest simbol poate fi considerat regele geometriei sacre. Se spune despre el ca are in el modelele creatiei, fiind folosit din cele mai vechi timpuri, chiar si in civilizatia sumeriana. Floarea vietii este compusa din cercuri egale, suprapuse, care formeaza un model de floare. Cea mai comuna reprezentare este asemanatoare cu structura unui hexagon, inconjurat de un cerc larg. Egiptenii, crestinii si chiar Leonardo da Vinci credeau ca acest simbol are un inteles spiritual profund.

Simboluri si semnificatii

Citeste si despre Copacul vietii. Ce trebuie sa stii despre simbolul nemuririi si al vindecarii sufletului

Yin si Yang

Folosit in invataturile chinezesti acest simbol reprezinta armonia universului. Toate dualitatile, indiferent ca vorbim de lumina – intuneric sau de masculin – feminin trebuie sa fie in echilibru. Se spune ca echilibrul dintre doua forte opuse aduce armonia in viata unei persoane.

Simboluri si semnificatii

Pentagrama

Adesea neinteleasa si etichetata drept „satanica” pentagrama simbolizeaza calitatile omului. Punctul cel mai inalt reprezinta spiritul, in vreme ce celelalte puncte reprezinta cele patru elemente (aerul, apa, pamantul si focul).

Simboluri si semnificatii

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 04/11/2021