10 moduri sa-ti dai seama ca te sabotezi singur - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 moduri sa-ti dai seama ca te sabotezi singur

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 10 moduri sa-ti dai seama ca te sabotezi singur
sa-ti dai seama ca te sabotezi singur
Credit foto: Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay

Ce este criticul interior? Este vocea din capul tau care are caracteristicile descrise mai jos. Poate ca nu le vei observa pe toate de fiecare data cand vocea care te autosaboteaza iti sopteste insa unele dintre ele nu-ti vor scapa.

Esti dur, nepoliticos sau meschin

Atunci cand auzi in cap cuvinte dure pe care nu le-ai spune niciodata cu voce tare unei persoane pe care o iubesti atunci vorbeste de fapt criticul interior.

5 lucruri NEOBISNUITE pe care le faci daca ai suferit o TRAUMA in copilarie

Esti dual

Pentru criticul interior lucrurile sunt fie albe fie negre, nu exista cale de mijloc. Fie esti minunat, fie esti patetic. Esti superb sau urat. Esti un prieten fabulos sau unul oribil. Visele sunt fie posibile fie imposibile. Cand criticul interior vorbeste nu exista cea de-a treia optiune.

La suprafata pare vocea ratiunii

Aceasta voce aduce argumente care par ar fi in interesul tau care este unul realist. Spre exemplu: „Daca continui scrierea cartii iti vei ruina reputatia. Nu este suficient de buna pentru a aparea pe piata. Mai bine ai amana proiectul pentru o vreme”.

Este vocea „Nu esti pregatit inca”

Este vocea care iti spune „Nu esti pregatit inca. Ai nevoie de inca o diploma. Ai nevoie de timp pentru a te pregati. Ai nevoie de mai multa experienta”.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 26/09/2023