Shop
Ultimele 100 de articole

 Cum să negociezi cu Ego-ul

20 iunie 2016, , Vizualizări:
semne ca iti pasa mai mult de altii

Odata ce ti-ai dat permisiunea să descoperi lucruri noi (mai mult sau mai putin metafizice) despre cine esti cu adevarat si să îţi amintesti ceea ce, in adancul tau, stiai deja, incepi să experimentezi un val de emotii si sentimente precum si ganduri si idei neasteptate pentru ca, de fapt, ai stȃrnit o mica furtună înlauntrul tau.

Pe de o parte, intutia si inima îţi spun ca e un mod de a trai mai bun, ca sunt lucruri despre care nu ti s-a vorbit pana acum, ca a venit timpul să destrami vălul separării si să devii creatorul si stapȃnul vietii tale.

Pe de alta parte, mintea si Ego-ul îţi spun ca e o nebunie, că tu esti un doctor/ inginer/ profesor/ om de afaceri,etc. respectat si serios si ca ai lucruri mai bune de facut decat să crezi in utopiile astea, si te indeamna să te intorci pe cararea batuta si răsumblata a lucrului facut “ca de obicei”.

Constientizeaza acesta incercare a mintii de a te proteja, de a te mentine in siguranta, la adapost, intre granitele credibile ale lucrurilor pe care le stii si cu care te simti comfortabil in interior. Multumeste Ego-ului ca isi face datoria – aceea de a te proteja si a te sti in siguranta. Nu intentioneaza să te tina acolo mic si inconstient sau să îţi limiteze visele, el stie doar ca orice drum nou ai incepe, exista posibilitatea ca lucrurile să o ia razna.

 

 

Ego-ul are intotdeauna o intentie buna

Ego-ul este obisnuit să tina totul sub control, considerandu-se responsăbil pentru tine si nu este pregatit pentru tipul asta de informatii si experiente, asă ca, in mod corespunzator, nu precupeteste niciun efort pentru a te “salva” de o eventuala situatie care ti-ar pune viata in pericol.

Nu se poate să nu iubesti Ego-ul asta! E asa de loial si dedicat protectiei si sigurantei tale! Si ma refer atat la siguranta si integritatea corpului fizic, cat si la protectia ta psihica, mentala. Probabil ai auzit de cazuri de schizofrenie declansata in urma unei transe prea adanci sau a unei meditatii yoga practicate de cineva neexperimentat sau insuficient de pregatit mental si trupeste si care nu a reusit să canalizeze corect toata energia descarcata in corp. Ups, sper ca nu v-am speriat dar poate ar trebui să stiţi ca aceste lucruri se pot intampla daca incerci să musti mai mult decat poti inghiţi o data, in cazul nostru, să te arunci inconstient in tehnici avansate si experiente metafizice doar din dorinta de a ajunge mai repede la miezul adevarului, fara să îţi acorzi timp sufficient să te pregatesti cu respect si umilinta.

Un rol important al Ego-ului este să ne tina ancorati in aceasta realitate timp-spatiu.
Daca nu am fi fost dotati cu acest Ego caruia ii este frica de moarte si de distrugerea structurii fizice a corpului, la cea mai mica problema ori provocare pe care am intampina-o, ne-am lasă pagubasi, am lasă totul balta si am parasi Pamantul in mare viteza, lasănd in urma aceste experiente traumatizante si intorcandu-ne speriati Acasă, intr-o dimensiune mult mai putin densă unde suferinta si lupta pentru existent nu exista. Numai ca in felul asta am rata oportunitatea de a creste si evolua spiritual si de a ne indeplini misiunea aleasă de noi insine pentru aceasta incarnare.

Să inveti intr-un mediu atat de dens, solid, de condensat este o ocazie fantastica pentru un Suflet care cauta să evolueze, să creasca, să se expandeze. Lectiile pe care le invatam aici ne permit literalmente să fim propulsăti mai rapid la nivele de constiinta superioara decat daca am invata in dimentiuni mai fine, mai putin dense.

Citeste continuarea pe QUANTUMCOACHING.RO.

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.