Cum ne pot ajuta barbatii
Un nou nascut inseamna timp foarte putin pentru orice altceva – inclusiv pentru relatia de cuplu. Acest aspect, la care se adauga oboseala si stresul, pot crea un blocaj intre tine si partener.
Este nevoie de comunicare permanenta si de intelegere reciproca, de a va intelege nevoile reciproce pentru a va mentine relatia de dragoste vie. Implica-ti partenerul clipa de clipa in procesul cresterii copilului vostru: ajuta-l sa stie cand nu mai poti face fata nevoilor sugarului si ai nevoie de o mana de ajutor. In acest fel, el va intelege ca sexul e prea mult pentru tine in acele momente. Dar trebuie sa ii explici cu tact si afectiune ca, desi prioritatea ta este copilul in primele lui saptamani de viata, situatia este provizorie si ca nu inseamna ca nu il mai iubesti sau ca il respingi. Este doar felul naturii de a avea grija de nou nascutii vulnerabili, ca mama lor sa nu aiba o vreme cap si interes decat pentru ei. In egala masura, poti descoperi ca nevoia partenerului de a face dragoste cu tine nu este o urgenta pentru el, asa cum tu te temi, ci mai degraba o forma a lui de a-si exprima afectiunea si iubirea pentru tine.
Cel mai bun mod pentru partener sa nu se simta dat la o parte este sa il inviti sa fie parte din tot ce faci pentru copilul vostru. El te poate ajuta la baita, la imbracat copilul, la schimbat un scutec, la dragalit copilul, la gospodarie. Partenerul poate face cina sau se poate ocupa de rufe ca un mod de a arata sotiei sale ca o iubeste si ca vrea sa o ajute in tot ce are ea de facut in perioada aceasta.
Noua voastra familie
Dupa nasterea copilului ati devenit un alt tip de familie, iar aceasta mare schimbare se simte atat la femei cat si la barbati. A invata cum sa functionezi bine ca o familie cu copil mic este o parte esentiala intr-o relatie solida de cuplu. Iata cateva lucruri pe care le puteti incerca impreuna, dupa care sexul vine de la sine cand este momentul lui:
– Faceti lucruri impreuna – ingrijiti copilul, imbratisati-va, faceti gospodarie, odihniti-va pe rand.
– Gasiti-va timp sa fiti un cuplu – macar o ora pentru o plimbare, cu sau fara copil, ca sa simti cum va reconectati unul la celalalt.
– Gaseste-ti putin timp doar pentru tine. Pentru femeile aflate in aceasta etapa, timpul pentru sine este de regula chiar ultimul pe lista prioritatilor. Dar trebuie sa investesti in relatia si in familia voastra, iar pentru asta e nevoie sa incepi cu tine insati. Asa ca du-te sa te vezi un pic cu fetele, citeste o carte, fa o baie fierbinte lunga…
Un alt aspect al vietii de familie schimbate este sentimentul ca dispare de tot orice intimitate. Multi parinti se simt inhibati de prezenta copilului mic in casa atunci cand vor sa faca dragoste. Dar nu trebuie sa va fie jena de prezenta sugarului daca el e in camera cu voi. El este obisnuit din viata intrauterina cu sunetele corpurilor umane. Faptul ca le aude din exteriorul uterului nu il va deranja si nu ii pasa ce faceti voi. Totusi, daca cel mic e cu voi in pat, e mai bine sa il puneti in patutul lui. El va poate intrerupe daca plange ca ii este foame. Insa aceasta este o perioada scurta, pana va creste. Curand iti vei recapata intimitatea.
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5 6
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025