Secretul succesului in casnicie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Secretul succesului in casnicie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Secretul succesului in casnicie
Secretul succesului in casnicie - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zatyo

O casnicie isi are rostul ei in viata unui om daca iti imbogateste cu ceva existenta, daca asocierea ta emotionala si rationala cu o alta persoana si cu visele ei, planurile ei, ranile ei, felul ei de a fi, una peste alta te face sa fii mai castigat decat inainte de a face pasul.

Altfel… la ce bun deranjul?

Doar ca sa traiesti singuratate in doi? Sau sa te enervezi ca partenerul e prea diferit de tine sau nu te intelege si nu te sustine?

Specialisti din toate domeniile ne-au facut liste intregi cu privire la tactici in legatura cu secretul unei casnicii fericite. Sa facem asa sau pe dincolo, sa procedam astfel, sa retinem sa aplicam si cutare sfat. Uneori devine obositor, mai ales ca viata ne-o cam ia inainte si cand vine conflictul sau vijelia din cuplu, din varii motive, obiective sau subiective, inerente unui trai in comun ani de zile, numai de sfaturile din carti nu iti mai amintesti.

Insa, totusi, un secret trebuie sa existe, care sa fie crucial in a ajunge sa ai ani frumosi in cuplu, in care sa te bucuri unul de celalalt si impreuna sa infruntati provocarile vietii si sa traiti experiente care sa va inalte sufleteste pe amandoi.

Pe mine m-a marcat in mod special ceea ce am descoperit in cartea lui Bruno Ferrero, “Viata e tot ce avem”, aparuta la Galaxia Gutenberg, si pe care o impartasesc cu voi, cu speranta, chiar cu convingerea, ca este imposibil sa nu va puna pe ganduri macar o clipa, deci sa va ajute. Daca si pentru o clipa va face sa va imbunatateasca viata de cuplu, inseamna ca articolul nostru si-a atins scopul…

Citeste si: Ce semnificatie are aniversarea nuntii de la 1 la 100 de ani. Ce cadou sa cumperi sarbatoritilor

Sarbatoreau 50 de ani de casnicie si erau fericiti, inconjurati de copii si nepoti.

Sotul fu intrebat care era secretul unei casnicii atat de durabile. Batranul inchise ochii o clipa, pentru a culege din memorie o amintire indepartata si incepu sa povesteasca:

“Lucia, sotia mea, era singura fata cu care iesisem vreodata. M-a cucerit de la inceput. Am cerut-o de sotie foarte repede. Eram asa de tineri amandoi! In ziua nuntii, dupa ceremonia de la biserica, tatal Luciei m-a luat deoparte si mi-a dat un pachetel si mi-a spus: “Cu acest cadou, nu-ti va mai trebui nimic ca sa ai o casnicie fericita”.

Agitat, am desfacut panglica si hartia.

In cutie se gasea un ceas mare de aur. L-am ridicat cu grija. In timp ce il priveam, am vazut pe cadran gravat ceva. Era un indemn foarte intelept pe care aveam sa il vad de fiecare data cand m-as fi uitat la ceas.

Batranul domn zambi si isi scoase ceasul vechi din buzunar.

Pe cadran erau gravate cateva cuvinte, de acum usor sterse, dar care inca se mai puteau citi. Acele cuvinte purtau in ele secretul unei casnicii fericite.

Acestea erau: “Spune ceva dragut Luciei”.

Spune si tu ceva dragut persoanei pe care o iubesti. Acum. Cuvintele tale bune vor construi un scut protector care o va ajuta sa se simta puternica si iubita, trecand mai usor peste greutati si provocari. Este atat de simplu si usor. Inimile se hranesc cu bunatate si iubire, intotdeauna.

Nu rata nici: Relaţii de cuplu: Cum să repari problemele în căsnicie

Foto

Data articol: 25/09/2021