Shop
Ultimele 100 de articole

Relaţii de cuplu: Cum să repari problemele în căsnicie

26 aprilie 2016, , Vizualizări:
sfatulparintilor-Relaţii de cuplu: Cum să repari problemele la căsnicie

Relaţiile de cuplu sunt asemeni unei călătorii cu maşina: uneori şoseaua este dreaptă şi fără denivelări. Alteori, relaţiile de cuplu sunt asemeni unui drum îngust şi periculos, plin cu gropi, bariere şi blocaje. Este posibil ca autovehiculul să se strice şi fiecare să-şi vadă de drumul său. Întrebarea care îi macină pe cei care se află în relaţii de cuplu este simplă, însă răspunsul face toţi banii: “Cum rezolvi problemele neaşteptate astfel încât povestea să nu aibă un final trist?”. Iată 5 paşi care te vor ajuta să depăşeşti cu uşurinţă orice obstacol aflat în drum.

 

 

Relaţii de cuplu sfat # 1: Inspectează drumul

Drumul pe care vă aflaţi este afectat de supărare, frustrare şi dezamăgire. Însă, analizeză bine toate aspectele pentru a fi sigur/ă că descoperi şi ceva pozitiv în relaţia voastră. Priveşte-ţi partenerul nu ca pe adversarul cu care tocmai te-ai confruntat ci ca pe o persoană de-a întregul. Gândeşte-te la toate momentele plăcute pe care le-aţi petrecut împreună şi la calităţile pe care le are şi pe care încă le iubeşti. Foloseşte toate aceste lucruri pozitive când faci primul pas. Întâmpină-ţi partenerul folosindu-te de limbajul trupului: menţine contactul vizual, relaxează-te, nu ţine braţele încrucişate, încearcă să zâmbeşti. Este bine să aveţi o conversaţie plăcută. Arată şi prin gesturi că îţi pasă de relaţia voastră şi că vrei să faci tot ce poţi pentru ca lucrurile să meargă.

 

 

 

Relaţii de cuplu sfat # 2: Descoperă cauza problemelor

Majoritatea disensiunilor dintr-o relaţie nu sunt cauzate de relaţia însăşi, ci de emoţii ascunse şi de problemele nerezolvate din trecut. Ne formăm părerile despre dragoste şi relaţii încă din copilărie, iar aceste crezuri nu ne părăsesc niciodată. Prin explorarea emoţiilor ascunse şi prin analiza visurilor vei putea identifica sursa problemelor în cuplu şi, astfel, vei trece de la învinuirea partenerului la comunicarea şi disecarea disensiunilor.

 

 

 

Relaţii de cuplu sfat # 3: Despachetarea şi sortarea “bagajelor”

Odată identificate bagajele emoţionale pe care le cari este timpul să scapi de unele dintre ele. Este momentul sortării prin memorie, dureri, sentimente, conflicte, dorinţe şi fantezii de genul “Cum ar fi trebuit să fie”. Acest proces implică mai multe stadii de la a te simţi trist/ă şi singur/ă; a te simţi trădat/ă, supărat/ă, copleşit/ă la organizarea unor noi imagini despre tine, partenerul tău şi relaţia voastră şi apoi integrarea acestora într-o nouă imagine a voastră împreună.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.