Shop
Ultimele 100 de articole

9 lucruri despre care cuplurile fericite nu se sfiesc sa vorbeasca

06 ianuarie 2018, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro-cupluri fericite-stockfreeimages.com

Cupluri fericite. Potrivit unui studiu publicat recent in revista Psychological Science, oamenii sunt mai fericiti atunci cand petrec timpul vorbind mai degraba despre subiecte concrete, decat atunci cand stau la suete. Stadiul este inca in fazele primare si este nevoie de cercetari complementare. “Traim intr-o lume haotica, iar faptul ca reusim sa discutam subiecte importante, concrete, ne ajuta pe fiecare in parte sa ne ancoram in realitate. In plus, aceste discutii creeaza legaturi special intre oameni, mai ales daca formeaza un cuplu, stabilindu-se astfel baze solide pentru o viata fericita”, a declarta Matthias Mehl, coordonatorul studiului, citat de New York Times.

 

Iata si subiectele pe care cuplurile fericite le discuta, fara sa se sfiasca si care contribuie la cimentarea relatiei.

 

 

Cupluri fericite #1. Momente jenante

In general ne ferim de anumite subiecte, mai ales in primele etape ale relatiei, tocmai pentru a nu face o impresie gresita celuilalt. Insa daca nu poti vorbi cu lejeritate despre momentele stanjenitoare prin care ai trecut in copilarie sau adolescenta, iti va fi si mai greu sa vorbesti despre lucruri mai “grele”.

 

 

2. Politica

Nu trebuie sa aveti aceeasi “culoare politica”. O relatie de durata se bazeaza pe respect reciproc si pe acceptarea parerilor celuilalt, chiar daca nu esti de acord cu ele. Este important sa va exprimati punctul de vedere, fara sa luati personal opiniile contradictorii.

 

 

3. Frici si anxietati

Nu e un lucru rau sa-ti arati vulnerabilitatile. Te gandesti ca poate celalalt de judeca, dar la fel de bine te poate intelege si te poate ajuta sa-ti depasesti anumite temeri.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.