Shop
Ultimele 100 de articole

Noua moda de inselat partenerul: adulterul on-line

16 iunie 2011, , Vizualizări: ...

Traim in viteza, suntem tot mai ocupati. Petrecem din ce in ce mai mult timp la birou in fata pc-ului sau a laptopului. Intre doua rapoarte intram pe site-urile de socializare fie sa intalnim oameni noi, fie sa chat-uim nitel cu cei pe care deja ii avem in baza noastra de prieteni. Nu este de mirare ca incet, incet o usoara raceala intervine in cuplu, mai ales daca unul dintre parteneri este mai putin activ pe retelele de socializare. Si fiecare va incerca sa rezolve problema in felul sau. Unul va dori sa lamureasca lucrurile intr-o discutie face to face, celalalt va vrea sa foloseasca device-ul favorit.

Sa-ti faci prieteni virtuali a devenit o moda. Se pare insa ca modul in care unii relationeaza pe site-urile de socializare se poate transforma intr-un adulter fara prea multa bataie de cap. Mai rau este ca partenerul(a) te poate insela fara sa-ti dai seama, in timp ce este in pat cu tine. E suficient sa aiba un laptop sau un smart-phone cu conectare la internet in brate.

 

In Statele Unite, reprezentantii Asociatiei Avocatilor Matrimoniali spun ca 66 la suta dintre divorturile survenite in ultimii cinci ani au ca principala cauza activitatea exacerbata a sotilor pe site-urile de socializare.

 

Chiar daca sunt unii care considera ca prietenia on-line nu are de-a face cu infidelitatea, se pare ca aventurile amoroase incepute in joaca, un flirt „de proba”, se pot transforma foarte usor intr-o idila in adevaratul sens al cuvantului. Iar daca se ajunge la o interactiune sexuala virtuala, sub protectia anonimatului, exista posibilitatea reala a trecerii la fapte si dincolo de butoanele tastaturii. Adica pe viu.

 

Adulterul on-line a devenit o problema reala in Statele Unite. Peste 70 la suta dintre persoanele care fac psihoterapie de cuplu „sufera” de asa ceva. Procentul este atat de mare incat a inceput sa se dezvolte o ramura a psihoterapiei specializata in inselatul virtual.

 

Daca banuiti ceva, solutia nu este sa dati buzna in buzunarele sau servietele sotului/sotiei pentru a scotoci ultimele mesaje de pe mail, messenger sau alte mijloace de comunicare. Nu veti face altceva decat sa inrautatiti si mai mult situatia. Trebuie sa purtati o discutie sincera si deschisa asupra ceea ce va apasa si sa incercati sa gasiti solutii. Daca nu puteti ajunge la un numitor comun, apelati la specialisti. Si daca tot va pricepti la internet, cu siguranta veti gasi multe oferte on-line. (sursa thirdage.com)

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu