Shop
Ultimele 100 de articole

Cele mai des intalnite 10 motive de divort

02 mai 2021, , Vizualizări:
10 motive de divort - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - chair-1940973_1920

Atunci cand pornesti pe drumul casniciei, te gandesti ca veti fi impreuna pana cand moartea va va desparti. Din pacate, sau din fericire – in unele cazuri, mariajele se destrama.

Iata care sunt cele mai des intalnite 10 motive serioase de divort.

1. Alegeri gresite

Se poate intampla sa crezi ca iubesti nebuneste pe cineva, sa faci marele pas si apoi sa descoperi ca nu ai facut cea mai potrivita alegere. Fie iubirea dispare, fie iti dai seama ca nu esti pregatit pentru asumarea unor responsabilitati in cuplu, fie constientizezi faptul ca persoana cu care urmeaza sa-ti petreci restul zilelor nu este atat de potrivita pentru tine precum credeai la inceputul relatiei.

2. Banii

Banii pot duce la multe certuri intr-un cuplu. Fie nu sunt deloc, fie sunt cheltuiti cu alte scopuri de catre unul dintre parteneri. Este foarte importanta discutia referitoare la bani si la gestionarea banilor familiei inainte de a face pasul cel mare.

3. Sacrificii

Sunt familii in care ambii parteneri sau doar unul dintre ei se chinuie sa tina relatia “vie” fara sa aiba vreo satisfactie. Sacrificiul nu duce la nimic bun daca partenerii nu-si doresc cu adevart sa aiba o relatie constructiva si sa traiasca in armonie. Fiecare va acumula frustrari, se va victimiza si va pierde ani frumosi din viata fara sa realizeze ceva.

Citeste si: 7 semne ca o relatie se indreapta catre divort

4. Violenta

Violeta se poate naste din diverse motive: lipsuri, gelozie, consum de alcool, droguri. Violenta poate fi fizica sau verbala. Insa, indiferent sub forma in care se manifesta ea nu este normala intr-un cuplu, mai ales intr-un cuplu cu copii. Ei se pot obisnui cu situatia si sa o considere normala intr-o familie, perpetuand astfel “traditia” in propriul camin atunci cand vor fi adulti. O relatie traumatizanta, nu este o relatie.

5. Morala si valori

Desi nu se inscriu pe lista discutiilor in cuplu, morala si valorile de viata ale fiecarui om sunt foarte importante si, din perspectiva unui cuplu, ele trebuie sa se imbine. Atunci cand pasul cel mare este facut si dupa cateva luni, cativa ani de convietuire se constata ca aceste valori nu sunt compatibile, relatia este sortita esecului.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.