7 secrete ale unui mariaj reusit. De ce este nevoie pentru ca in relatie sa existe dragoste, pasiune si prietenie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 secrete ale unui mariaj reusit. De ce este nevoie pentru ca in relatie sa existe dragoste, pasiune si prietenie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 7 secrete ale unui mariaj reusit. De ce este nevoie pentru ca in relatie sa existe dragoste, pasiune si prietenie
secrete ale unui mariaj reusit
Credit foto: Imagine de Tú Anh de la Pixabay

Toata lumea isi doreste un mariaj fericit, insa putini sunt dispusi sa faca ceea ce trebuie pentru a-si atinge scopul. Daca te afli printre cei care vor sa aiba o casnicie reusita, trebuie sa realizezi ca acest lucru necesita depunerea unui efort constant precum si lupta pentru intelegere reciproca si fericire. Pentru asta ar trebui sa fii pregatit/a sa faci tot ceea ce este necesar pentru ca in relatia voastra sa existe dragoste, pasiune si prietenie in ciuda eventualelor probleme si obstacole.

Iata 7 secrete ale unui mariaj reusit.

1. Dezvoltati identitatea

Cand doi oameni se casatoresc devin o singura voce in privinta deciziilor financiare si a cresterii copiilor. Si, de obicei, se lasa coplesiti de diferitele sarcini pe care si le asuma incat isi pierd, cu usurinta, propria identitate. In plus, femeile au tendinta de a incerca sa-si multumeasca sotii si fac sacrificii pentru acest lucru. Aceasta este reteta pentru nefericire, asa ca nu este de mirare ca te simti mizerabil/a si abatut/a. Este necesar sa inveti arata compromisului fara sa renunti la tine. Nu ar trebui sa uiti sa faci lucruri care iti plac. Intalneste-te cu prietenii tai macar o data pe saptamana. De asemenea, nu uita sa rezervi timp pentru propriul hobby.

Te mai poate interesa: Suflet pereche sau partener de cuplu? Cum iti dai seama de diferenta

2. Pastrati legatura

Din nefericire, multi oameni au un program atat de incarcat incat, uneori, nu mai au ocazia sa comunice cu partenerul/a sa/u. In prezent este mult mai convenabil sa foloseasca tehnologia electronica pentru „a comunica” in timpul zilei. Trimite un sms sau suna-l/o pe cel/a pe care o iubesti pentru a-i impartasi sentimentele, realizarile/esecurile pe care le-ai avut de-a lungul unei zile. O asemenea comunicare va ajuta sa aveti mai multe subiecte de conversatie seara. Nu astepta sa va intalniti seara, ci comunicati si in timpul zilei.

3. Concentreaza-te pe nevoile obisnuite

Unul dintre cele mai semnificative secrete ale unui mariaj de succes este concentrarea pe nevoile obisnuite. Este necesar pentru fiecare persoana sa faca lucruri bune pentru celalalt in loc sa se certe legat de „si cu mine cum ramane”. Asigura-te ca ii indeplinesti nevoile jumatatii tale. Daca nevoile tale sunt atinse atunci ar trebui sa te bucuri de viata. Dorinta de a satisface nevoile partenerului/ei este necesara pentru o casatorie sanatoasa care sa dureze pana la adanci batraneti.

4. Stare de spirit pozitiva

Ar trebui sa intelegi ca o stare de spirit negativa iti poate afecta foarte mult casnicia. Daca unul dintre parteneri este in depresie atunci mariajul va fi nefericit. Ramai pozitiv, iar atmosfera in cuplu se va imbunatati semnificativ. Este necesat sa inveti sa vezi mereu partea plina a paharului. Mai mult ar trebui sa-si ajuti jumatatea, daca este cazul, sa scape de gandurile negative.

Nu rata nici: 7 motive de cearta normale intr-un cuplu si cum sa le depasesti

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/06/2023