4. Urmareste limbajul trupului
Sunt oameni care comunica mai mult cu trupul, prin gesturi, zambete, tonul vocii, contact vizual. Dureaza pana cand vei putea sa-i cunosti partenerului toate semnalele transmise prin limbajul trupului, insa daca esti atent la ele le vei observa si descifra. De exemplu, atunci cand are bratele incrucisate, poate insemna ca sunt in defensiva sau vor sa paraseasca discutia.
Atunci cand evita contactul vizual poate insemna ca este plictisit, rusinat de ce aude sau ii vine greu sa vorbeasca despre ceva. Cand tipa si are un ton agresiv poate insemna ca se implica emotional in discutie sau se poate teme ca nu este auzit sau inteles asa cum isi doreste. Daca pleaca de langa tine cand vorbesti poate insemna ca nu nu-l intereseaza ce spui sau ca vrea sa se retraga din conversatie. In timp ce depistezi mesajele transmise de partener, incearca sa le identifici si pe ale tale. Atunci cand vorbesti cu cineva, pastreaza contactul vizual, mentine un ton al vocii neutru si stai asezat langa persoana respectiva.
Nu rata nici: Tipuri de comunicare in cuplu ca sa ai un sex de calitate
5. Fii prezent
Cateodata discutiile se transforma in dispute, apoi iar in discutii. Din respect pentru partener, respectiva discutie (disputa) ar trebui sa fie concentrata doar pe un singur subiect. Daca, de exemplu, in discutie este subiectul “Cine duce gunoiul?” sau “Cine gateste?” discutia ar trebui axata numai pe acest subiect si atat.Nu aduceti in discutie chestiuni de genul “Lasa ca eu duc copiii la scoala, deci tu trebuie sa duci gunoiul!”. Dispute acestea pot escalada si se pot transforma in certuri urate. Daca nu ajungeti la nicio concluzie care sa va multumeasca pe amandoi, continuati discutia alta data, cand amandoi veti fi mai calmi.
6. Fii pregatit sa cedezi
De cate ori te-ai incapatanat sa continui o cearta doar pentru ca voiai sa iasa ca tine, desi simteai ca poate nu ai dreptate. Sunt momente, insa, cand pur si simplu trebuie sa te retragi. Atunci cand ai cedat intr-o discutie, ai simtit ca ai facut un compromis si ca ai renuntat la o parte din tine? Daca da, atunci ar trebui privite altfel lucrurile. Cum ai vrea sa ai o relatie? Una fericita in care, din cand in cand, poti fi in dezacord cu partenerul de viata? Sau o relatie nefericita, dar in care tu ai tot timpul dreptate? Daca a avea tot timpul dreptate iti da mai multa satisfactie decat fericirea partenerului de viata, inseamna ca nu ti-ai gasit partenerul potrivit.
Te mai poate interesa si: 6 lucruri de incercat inainte sa divortezi
7. Simtul umorului este bun oricand
Nu inseamna ca trebuie sa te tii de bancuri si glume in fiecare conversatie, insa simtul umorului te poate ajuta sa depasesti unele momente mai dificile din comunicarea cu partenerul de viata. Te poate face sa vezi lucrurile altfel, sa razi si astfel sa eliberezi putin din stres. Cu totii avem nevoie sa facem “o pauza” de la momentele “serioase” din viata de adult.
Comunicarea este mai mult decat “a vorbi”. Sunt persoane care se inteleg mult mai bine prin scris. Atunci cand simt nevoia de a transmite emotii negative, frustrari, nevoi, dezamagiri etc., sentimente puternice pe care nu le pot gestiona singuri, ii scriu partenerului de viata ce au pe suflet. In acest fel se elibereaza mult mai usor decat daca ar vorbi fata in fata.
Imagine de Mohamed Chermiti de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!