Tipuri de comunicare in cuplu ca sa ai un sex de calitate

11 septembrie 2023,
Vizualizari: 1.313, 1 azi
Tipuri de comunicare in cuplu

O relatie nu poate exista fara comunicare. Daca nu e comunicare atunci nu ai tocmai combustibilul care face ca relatia sa mearga. Poti sa detii cea mai tare masina in garaj, insa, fara carburanti, aceasta nu te poate duce nicaieri. In ambele cazuri, ai cate ceva insa nici masina si nici relatia ta nu merg. Si, dupa cum stii, legea e clara: ce nu creste, mai devreme sau mai tarziu, moare. Comunicarea este, probabil, cel mai important aspect al oricarei relatii pentru ca vom invata mereu noi lucruri despre ea si noi modalitati de a comunica. Iar intr-o relatie, o buna comunicare conduce si la un sex bun, care se imbunatateste pe masura ce parteneri se cunosc din ce in ce mai profund. Procesul de comunicare nu se rezuma la vorbe, el se refleca in tonul vocii, in miscarile trupului si ritmul vorbirii in tiparul vorbirii. Iata cele 3 niveluri ale unei comunicari excelente intr-un cuplu.
 

Primul nivel: comunicare pozitiva

Aici vorbim de inceputurile unei relatii cand trebuie sa va focusati pe comunicarea pozitiva. Aflati cat mai multe unul despre celalalt. Concentrati-va pe descoperirea lucrurilor pe care le aveti in comun si cum pot acestea sa va ajute la dezvoltarea relatiei.Vorbirea este importanata insa ascultarea este vitala. Complimentati-va reciproc, oferiti-va un feedback pozitiv.

7 pasi pentru a nu avea probleme de comunicare in cuplu
 

Al doilea nivel: comunicare intima

In acest stadiu apare oportunitatea de a te folosi de puterea cuvintelor. Inainte de a deveni intimi, inainte de prima partida de sex este recomandat sa stiti preferintele fiecaruia in pat. Cum sa stie iubitul tau/iubita ta unde sa te atinga daca tu nu i-ai spus ce-ti place? Insa, in timp ce fac dragoste oamenii sunt de capul lor nu are cine sa-i ajute asa ca poate apare si teama de respingere: daca nu face ceea ce-i place partenerului, sau, mai rau, daca face o miscare care de fapt il deranjeaza? Daca puteti vorbi unul cu celalalt atunci si intimitatea dintre voi creste, devine din ce in ce mai buna.Chiar si dupa ani buni de relatie, aceasta comunicare intima trebuie sa existe, intr-o familie. Daca se produce o ruptura la nivel emotional, sunt semne clare ca in curand – daca nu se ia nici o masura – se va ruptura se va repercuta si asupra relatiei. 

Al treilea nivel: comunicare fizica, metala si spirituala

Aceasta este forma cea mai adanca de comunicare. La acest nivel, sunteti acordati la nevoile fizice ale celuilalt. Simtiti ca sunteti suflete pereche, iar mintile voastre comunica fara a mai avea nevoie de cuvinte. Insa, de obicei, odata atins acest nivel cuplurile casatorite trec din nou la primul nivel. Motivul este simplu: simt ca nu mai este nevoie sa creasca. Este imperios necesar sa vorbi in fiecare zi o ora, pentru a fi la curent cu nevoile partenerului si pentru a sti si mai multe unul despre celalalt. Oricum oamenii sunt in permanenta schimbare (evolutie sau involutie). Nici noi nu mai sunteti acelasi de acum 10 ani. Deci trebuie sa fii tot timpul in contact cu nevoie partenerului. Continuati sa faceti lucruri spontane unul pentru celalalt si descopera noile lucruri de care este interesat.

Comunicarea este cea care ne face sa mergem mai departe si sa ne asigure dragostea vesnica.

Cum omori comunicarea in cuplu. 5 expresii TOXICE pe care sa NU le spui sotului

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie: , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole