7 mituri despre infidelitate. Tu pe care le credeai adevarate? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 mituri despre infidelitate. Tu pe care le credeai adevarate?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 7 mituri despre infidelitate. Tu pe care le credeai adevarate?
mituri despre infidelitate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - broken-1739130_1920

Infidelitatea este una dintre cauzele importante ale distrugerii unei relatii. Tocmai de aceea este important sa stii totul despre ea pentru ca numai asa o poti combate.

Iata 7 mituri despre infidelitate.

Cei mai multi dintre barbatii care inseala sunt nefericiti in casniciile lor

Fals: 53% dintre barbatii care au avut calcat stramb aveau un mariaj fericit, sustine un studiu realizat de Helen Fisher antropolog la Universitatea Rutgers si autoarea cartilor Why Him? Why Her? and Why We Love. Prin comparatie numai 34% dintre femeile implicate in aventuri extraconjugale erau fericite sau foarte fericite in casnicie.

Cauza principala invocata de femei pentru infidelitate: singuratatea

Adevarat: Expertii susutin ca, adesea, barbatii si femeile aduc argumente diferite legate in aventurile extraconjugale. Barbatii vor mai mult sex si mai multa atentie in timp ce femeile vor sa umple un gol emotional. Femeile au tendinta de a avea o conexiune emotionala cu iubitii lor si sunt dispuse sa insele din cauza singuratatii.

Citeste si: 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre infidelitate

Infidelitatea nu este principala cauza a divortului

Fals: In cazul cuplurilor necasatorite infidelitatea este motivul principal al destramarii relatiei. In cazul mariajelor, insa, cauzele invocate pentru despartire sunt incompatibilitatea sau incapacitatea de comunicare.

50% dintre barbatii casatoriti calca stramb

Fals: Statisticile arata ca 25% dintre barbati recunosc ca au facut sex alte persoane decat sotiile lor. Cand sunt incluse si aventurile emotionale sau intimitate sexuala fara sex (precum sarutul) numarul ajunge la 45%.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/10/2021