„De ce nu pot femeile sa semene mai mult cu noi, barbatii?” – asa suna o replica celebra din fimul „My fair Lady”. Practic, replica nu sugereaza altceva decat ca noi, femeile, suntem prea sensibile, prea hormonale, prea lipsite de logica. Noi, la randul nostru, acuzam barbatii de contrariul acestor caracteristici: ei nu vorbesc niciodata despre sentimentele lor, fac mereu pe durii, ne iau tot oxigenul din camera, prin dorinta de a fi ei stapanii lumii…
Cine se cred, in fond?!
Poate ca barbatii detin anumite secrete pe care noi nu le stim! Virtutile lor masculine sunt cunoscute si apreciate, si, in anumite circumstante, au dat rezultate si au facut istorie. Asa ca poate ca n-ar fi deloc rau sa retinem cate ceva din secretele lor si atunci cand e cazul, sa le si punem in practica.
1. Genul puternic si tacut
„Cu siguranta femeile pot invata multe daca sunt atente la comportamentul barbatilor, urmarindu-le miscarile si reactiile. Eu, personal, intotdeauna am fost cucerita de acea tacere specifica barbatilor puternici. Este genul de barbat care tace nu fiindca nu ar avea nimic de spus, insa nu vor sa altereze aerul din jur, umplandu-l cu niste cuvinte. Este genul de barbat care domina cu usurinta prin tacere. Daca intrebi genul de barbat tacut la ce se gandeste, s-ar putea sa primesti niste raspunsuri mai interesante si mai profunde decat crezi.
Deci, iata care ar fi utilitatea adoptarii unui astfel de comportament pentru o femeie: oamenii, in general, respecta tacerea, decenta si eventualele secrete ale persoanelor tacute. Si as devii mai tacut, atunci cand esti o fire prea vorbareata poate fi un exercitiu foarte bun pentru oricine. Apoi, de multe ori oamenii deschid gura degeaba, fara sa spuna nimic cu adevarat. Daca n-ai nimic de spus, mai bine taci”. – Peggy Noona, jurnalista la Wall Street Journal.
2. Genul cu dorinta de a castiga
„In general, femeile sunt mai flexibile decat barbatii, in sensul ca intotdeauna colaboreaza mai usor cu cei din jur, tocmai datorita acestei calitati. Ele sunt cele mai cooperante cand vine vorba despre munca in echipa. In orice interviu luat unei femei care ocupa o pozitie inalta intr-o companie, apare mereu subliniat rolul intregii echipe pe care o conduce. Astfel, exact ca intr-o echipa de sport, o femeie leader e tentata mereu sa spuna ceva care scuza un coechipier nonperformant: Ah, astazi colega noastra nu e in cea mai buna forma.
Pe cand un barbat leader e mult mai transant. El mereu va spune asa: daca colega noastra nu e in cea mai buna forma, o scoatem pentru moment din joc. O sa ia o pauza si o sa stea pe banca de rezerve. Echipa trebuie sa castige cu orice pret si nu ne permitem altceva decat performanta. N-ar fi rau sa invatam ca daca vrem sa castigam, trebuie sa fim mai transante”, Robin Roberts, prezentatoarea programului tv Good Morning America.
3. Genul jucatorului de poker
„Cand vine vorba de negociere, barbatii n-au nici o teama sau retinere. Nu le e teama sa pluseze, daca simt ca oferta le aduce succesul dorit. Ei isi fac o strategie prin care ofera foarte putin, astfel incat sa obtina deruta, apoi te scot complet din joc. Femeile, insa, au mari retineri in a face acelasi lucru.
Din aceasta cauza, cei mai buni negociatori par a fi barbatii. Detasarea emotionala in afaceri e mai mult decat productiva si necesara.
De obicei, noi, femeile, avem o mare problema in a negocia ceva pentru noi insene, dar o facem mai bien cand e vorba de altii. Eu, de exemplu, nu ma simt intimidata in meseria mea de judecatori, sali de judecata si alte autoritati, in schimb mi-e o jena teribila sa ma duc intr-un magazin si sa negociez pretul unei genti pe care mi-o doresc. De obicei ies jenata din magazin, ma prefac ca ma uit la alte produse… in fine, gasesc subterfugii ca sa ies din situatie. Asa ca n-ar fi rau sa invatam de la barbati sa fim mai detasate si sa negociem cu sange rece atunci cand situatia ne-o impune. – Eleonor Alter, consilier matrimonial.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?