Shop
Ultimele 100 de articole

5 puncte vitale pentru relatia de cuplu

04 aprilie 2021, , Vizualizări:
puncte vitale pentru relatia de cuplu - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - love-1706572_1920

Una dintre marile probleme ale mariajelor moderne este lipsa atingerilor dintre membrii cuplului. Aceasta este atat un simptom al altor probleme cand si o problema ea insasi. Si aici nu este vorba doar despre lipsa atingerii fizice (desi si asta face parte din categorie), ci de o deconectare mai profunda care are loc la nivel fizic, sexual, emotional ori chiar spiritual. Exista cel putin cinci puncte vitale de conectare intr-o casnicie si toate acestea necesita atentie. Este vorba despre…

Atingerea fizica

Un sot si o sotie trebuie sa fie apropiati. Trebuie sa se tina de maini, sa aiba grija unul de celalalt, sa-si faca masaje reciproc, sa se tina in brate, de dupa umeri si sa se atinga cat de des se poate. Atunci cand atingerea fizica lipseste, mariajul este in pericol. Atunci cand iti tii mana pe partener/a este ca si cum telefonul ar fi pus la incarcat. Este sursa ta de energie.

Citeste si: 9 etape prin care trece orice relatie de cuplu

Atingerea sexuala

Este un aspect sacru al casniciei pentru ca este o forma de atingere destinata exclusiv jumatatii tale. Este menita doar partenerului de cuplu, iar intimitatea acestei atingeri va va apropia mai mult decat oricare alt factor.

Atingerea de incurajare

Sotul/a ta este cel mai mare sustinator/oare al/a ta ori cel mai acerb critic? De obicei, se situeaza intr-una dintre cele doua extreme. Alege sa fii un/o sustinator/oare. Prin vorbele si actiunile tale incurazeaza-ti jumatatea cat de des poti. Aceste puncte de incurajare vor fi sursa de energie pentru jumatatea ta si sursa de putere pentru casnicia voastra.

Nu rata nici: 5 minciuni care te tin intr-o relatie de cuplu toxica

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.