Shop
Ultimele 100 de articole

5 lucruri pe care sa NU le mai faci in cuplu. Numarul 4 e cel mai periculos!

12 iulie 2017, , Vizualizări: 5,154
cuplu iubire - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

„Sa fii iubit profund de cineva iti ofera putere, iar daca iubesti profund pe cineva vei primi curaj” – Lao Tzu.

Relatiile sunt complicate. Potrivit psihologului Lisa Blum, Psy.D, de la Southern California: „Relatiile cele mai puternice au necesitat un efort foarte mare”.

De multe ori, ideea oamenilor despre relatia „perfecta” este cea care ii impiedica sa depuna efortul necesar pentru ca o relatie sa functioneze, sa fie un succes. Este usor sa pierzi din vedere scopul – care ar trebui sa fie sa traieti o viata fericita impreuna.

„Nimic nu este perfect. Viata este complicata. Relatiile sunt complexe. Rezultatele sunt nesigure. Oamenii sunt irationali” ~ Hugh Mackay.

 

Stiind ca nimic nu este perfect si ca relatiile sunt complexe, iti ofera un indiciu despre cum ar trebui sa le abordezi. Iata 5 lucruri pe care sa nu le mai faci in cuplu.

 

  1. Incetati sa considerati de la sine inteles trainicia relatiei

Odata ce a trecut luna de miere a relatiei voastre este usor sa va complaceti si sa credeti ca lucrurile merg de la sine. Poate ca nu adoptati aceasta situatie intentionat, insa acesta este rezultatul. Incepe prin a uita sa-i multumesti partenerului/ei atunci cand vine sa te ia de la munca, ori ceva si mai simplu, sa raspunzi la telefon in timpul mesei.

Ce puteti face? Incepe sa fii recunoscator/oare

Sa-ti apreciezi jumatatea si sa fii recunoscator pentru lucrurile marunte pe care le face pune bazele gratitudinii in relatia voastra. Studiile au sugerat ca exprimarea recunostintei fata de jumatatea ta poate intari relatia de cuplu, iar el/ea se simte important/a si, in acelasi timp, creste angajamentul tau fata de relatie si fata de partener/a.

Nu doar exprimarea exterioara a gratitudinii este benefica. Si exprimarea recunostiintei fata de relatia voastra in interior este la fel de importanta. Simtindu-te recunoscator/oare fata de sot/ie si relatia voastra chiar daca nu o spui cu voce tare va creste nivelul satisfactiei jumatatii tale.

 

 

  1. Incetati sa mai fiti sedentari

Pentru a fi fericit intr-o relatie trebuie ca mai intai sa fii fericit/a cu tine insuti/ati. Atunci cand sunteti tot mai ocupati, iar viata devine trepidanta poate fi o adevarata provocare sa faceti sport impreuna. Sunt o multime de motive pentru a sari peste ora de miscare, insa cum te face sa te simti – lent/a ori poate lenes/a? Sunt genul de emotii pe care nu doresti sa le aduci in relatia voastra.

Ce puteti face? Incepeti sa faceti sport impreuna

Sa faceti exercitii fizice impreuna este una dintre cele mai grozave modalitati de a intari o relatie. Cuplurile care fac sport se vor bucura de beneficiile miscari, insa vei fi surprins/a sa descoperi ca conexiunea voastra emotionala va deveni din ce in ce mai puternica.

 

 

  1. Incetati sa incercati sa castigati

Comunicare este critica atunci cand vorbim despre trainicia unei relatii de cuplu, insa comunicarea cu celalalt este doar o fata a monedei. Cealalta jumatate este comunicarea folosind acelasi limbaj. In perioada actuala se depun eforturi mari in incercarea de a impresiona colegii, prietenii, cunostintele. Poate ca nu o faci in mod costient insa se intampla. Atunci cand nevoia de a impresiona vine in relatie, se poate intoarce impotriva ta.

Ce puteti face? Incepeti sa folositi acelasi limbaj

Nu mai incerca sa fii cel mai bun/a si incearca sa gasiti un punct comun. Atunci cand voi doi folositi acelasi vocabular cresc sansele ca relatia voastra sa fie tot mai solida.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu