Vrei sa slabesti, dar nu reusesti? S-ar putea sa nu fi tu vinovata! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei sa slabesti, dar nu reusesti? S-ar putea sa nu fi tu vinovata!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Vrei sa slabesti, dar nu reusesti? S-ar putea sa nu fi tu vinovata!
regim raw vegan

Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune cateva lucruri despre procesul de slabire.

Vrei sa slabesti

„Pana in anii ’90 se credea despre tesutul adipos ca e grasime si atat. Kilogramele in plus erau vazute ca o lipsa de atentie/vointa iar indepartarea lor era obiectivul oricarei diete. Se slabeste cu dieta, nu e niciun secret aici. Ce te faci insa cand vrei s-o tii si nu poti. Pentru ca organismul tau se opune, tipa de foame, protesteaza.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Celula adipoasa secreta hormoni, deci joaca de-a slabitul da peste cap echilibrul endocrin, de la tiroida la insulina. Celula grasa secreta estrogen, un hormon sexual feminin care stimuleaza ingrasarea. Cum? Scazand arderile metabolice si activitatea tiroidei. Ca urmare, kilogramele in plus duc la o hipotiroidie subclinica.

Grasimea este rezistenta la actiunea insulinei, hormonul responsabil de mentinerea glicemiei. Cand exista grasime pe abdomen insulina devine ineficienta, pancreasul are impresia ca e nevoie de mai multa insulina in sange si secreta suplimentar. Se ajunge astfel la hiperinsulinism, adica un exces de insulina in sange care nu face altceva decat sa favorizeze si mai tare transformarea caloriilor in grasime de depozit.”

Citeste continuarea pe kfetele.ro

Data articol: 08/06/2020